AEC info

Zorg dat jij je energierekening naar beneden krijgt

Geplaatst op

De laatste tijd zijn er veel dingen flink duurder geworden. Daar moet je dan zoveel mogelijk op inspelen. Hoe je dat kan doen, willen we graag met je doornemen in deze blog. Er toch nog wel wat dingen die over het algemeen beter kunnen in de Nederlandse huizen. Wil je weten wat dit dan precies inhoudt? Lees dan snel verder. 

Isolatie in je woning op orde hebben 

Het mag geen verrassing zijn dat een woning waar de isolatie niet van op orde is, een grote energieslurper is. Toch schort het er nog wel eens aan in Nederlandse woningen. Hoe ga je dat dan oplossen? Eigenlijk is het heel eenvoudig, je wilt gewoon dat een expert langskomen om te checken of het allemaal wel ok is met de isolatie. Wanneer ze dan constateren dat er een probleem mee is, dan kunnen ze het ook heel eenvoudig en zonder schade aan te richten aan je woning voor je aanpassen. Ook dubbele beglazing is iets wat past binnen het plaatje van uitstekende isolatie. Zorg er dan ook voor dat de kit rand helemaal goed zit. Heb je kit nodig? Bij https://www.kittenenlijmen.nl/ vind je zeker wat je zoekt.

Ga voor duurzame technieken die energie opleveren 

Om het verbruik van fossiele brandstoffen te reduceren, is het slim om te kijken wat je kunt doen op het terrein van duurzame technieken en hoe je die kunt inpassen in je woontechniek. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, dat is toch wel een van de meest effectieve manieren om te besparen op fossiel verbruik. Recentelijk is er de nodige kritiek op warmtepompen, omdat ze niet zo milieuvriendelijk zouden zijn, dit vanwege het feit dat woningen met een warmtepomp uitrusten teveel stikstof zou produceren. Tegenwoordig is het lastig om nog een positie in te nemen in dit debat, want alles wat geproduceerd wordt, zonnepanelen inclusief, zijn ergens geproduceerd (veel in China) met behulp van fabrieken die draaien op kolen en olie. Zo realistisch mogelijk kijken naar de opties en innovatie in de energievoorzieningen stimuleren lijkt een goede weg om te bewandelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden