AEC info

Zomertuin voor 2022 inrichten

Geplaatst op

In deze blog nemen we graag met je door wat je allemaal kunt doen in de tuin van 2022. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Roze haargras

Roze haargras, of roze muhlygras, is een inheemse schoonheid die tuiniers met weinig moeite kunnen kweken. Het gras wordt ongeveer 1,5 tot 1,5 meter hoog, waardoor het perfect is om een patio af te boorden en een zitje af te schermen. De opzichtige roze bloemen verschijnen in september en blijven de tuin in de winter opfleuren. Roze haargras verdraagt schrale grond en droge omstandigheden en kan helpen om erosie op hellingen tegen te gaan. Wanneer de plant constant vocht krijgt, kan hij groter worden. En door de plant op een beschutte plaats in een verhoogd bed te planten, kan de noordelijke grens van zijn groeizone worden opgerekt.

Fonteinkruid 

Fonteinkruid geeft privacy en visuele aantrekkingskracht aan een landschap, dankzij de donzige katjes (bloeiende aren). Deze plant gedijt het best in de volle zon, hoewel hij enige schaduw kan verdragen. En het blad blijft meestal de hele winter mooi. De plant groeit in kluiten van ongeveer 1,5 tot 1,5 meter hoog en wijd uitgespreid. Er bestaan enkele dwergcultivars, dus controleer het plantenlabel als je de plant wilt gebruiken voor een privacyscherm. Geef een jonge plant een- of tweemaal per week water tot hij stevig staat. Volwassen planten zul je waarschijnlijk geen water hoeven te geven, tenzij het niet af en toe regent. Kunstmest is niet nodig, maar kan de groei bevorderen.

Lavendel 

Bij lavendel denken we natuurlijk allemaal aan het zuiden van Frankrijk. De lang uitgestrekte lavendelvelden van de Provence. Die vergeet je niet snel als je daar rondrijdt. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze mooie planten in je tuin te plaatsen. De rijke geur en mediterrane uitstraling maken de struik geliefd. Lavendel houdt van het Nederlandse klimaat, er valt genoeg regen, dus handmatig water geven is vaak niet nodig. Maar wanneer het langere tijd droog is, soms is dat in de zomer het geval, dan is het slim om water te geven. 

Switchgrass 

Een andere inheemse plant uit Noord-Amerika is switchgrass, de dramatisch, slingerende, vederachtige roze-paarse bloempluimen en groene bladeren zijn geliefd. Het is een aanpasbare plant die zowel in vochtige als droge omstandigheden groeit. Het gras geeft de voorkeur aan zand- of kleigrond en kan afslaan in te rijke grond. Je kunt kunstmest dus overslaan, tenzij je te weinig voedingsstoffen in de grond hebt. De plant wordt ongeveer 2 tot 2 meter hoog en heeft een breedte van 2 tot 3 meter, wat een matige mate van privacy biedt voor een tuin. Switchgrass is ook een belangrijke plant in het ecosysteem, omdat het in de winter olierijke zaden levert aan vogels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden