AEC info

Zo slaap je het beste op je slaapkamer

Geplaatst op

Tijdens het bouwen of het verhuizen naar je nieuwe woning kun je alvast gaan nadenken over de inrichting. Zoals de inrichting van de slaapkamer. Wanneer je een wat moeilijke slaper bent, dan is het aan te raden om je slaapkamer zo goed mogelijk af te stellen op jouw slaapwensen. Er zijn namelijk handige constructie tips en trucs die helpen om het maximale uit je slaaprust te halen. We behandelen deze bouwtips in deze blog.

Controle over de temperatuur

Bij de bouw van de meeste woningen wordt er steeds meer gelet op het goed isoleren van de ruimtes. Hierdoor blijft het goed warm of juist extra koel tijdens de zomer. Het wordt daardoor wel lastiger om goede controle te houden over de temperatuur. Het lichaam koelt af tijdens het slapen, het is daardoor ook aangenamer om met een koelere temperatuur te slapen. We raden aan om mogelijkheden te zoeken om de slaapkamer ergens tussen de 15 en 19 graden te behouden tijdens de nacht. Op deze manier kan je lichaam het beste in een slaapstand terecht komen.

De invloed van belichting

Licht beïnvloed je innerlijke tijdsklok. Het is een figuurlijke klok dat invloed uit op je slaap. Je wordt namelijk getriggerd zodra er licht de kamer binnenvalt. Daarom raden we aan om overdag met zoveel mogelijk natuurlijk en kunstmatig licht te werken en juist in de nacht in een goed verduisterde slaapkamer te slapen. Door onregelmatigheid in de belichting op je lichaam kan dit de biologische klok verstoren waardoor je slaapritme op hol slaat. Onbewust heeft dit dus een groot effect op je slaap.

Geen afleiding

Met alle technische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn we continue bezig om het huis steeds slimmer te maken. Hiermee bedoelen we dat steeds meer processen worden geautomatiseerd. Daarnaast worden Tv’s, computers en muziekinstallaties steeds meer op de slaapkamer gepositioneerd. Ondanks deze ontwikkelingen raden we toch af om dit niet te doen. Om tot de beste slaap te komen moet er geen reden tot afleiding zijn op de slaapkamer.

De beste steun voor jouw lichaam

Haal de beste matrassen in Amsterdam bij Bode Bedden. Het is belangrijk dat je beschikt over een goed matras zodat je lichaam tijdens je slaap comfortabel kan herstellen. Daarnaast helpt het ook om een goed postuur te behouden en voorkomt dit de ontwikkeling van langdurige fysieke ongemakken. Probeer dus matrassen uit bij de showroom van Bode Bedden en ontdek welk matras het beste bij jouw past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden