AEC info

Zo bespaar je ruimte met een bed: 5 tips

Geplaatst op

Ruimtebesparende bedden zijn super handig in een kleine kamer. Door creatief met het bed om te gaan is de ruimte optimaal te benutten. In dit artikel proberen we je te inspireren met 5 slimme oplossingen voor een ruimtebesparend bed.

1.      Bedden die je onder een verhoogde vloer schuift

Benut de ruimte onder een verhoogde vloer door er een bed onder te (laten) maken. Hierdoor kun je het bed overdag volledig verbergen, zonder dat je daar vloeroppervlak voor hoeft op te offeren. In plaats daarvan gebruik je een deel van de verticale ruimte.

Het enige nadeel van deze bedden is dat ze volledig op maat gemaakt worden of dat je zelf op maat moet maken. Daardoor lopen de kosten al snel op.

2.      Schuifbedden met laden

Deze bedden bevatten veel opbergruimte door ingebouwde laden. De extra opslagruimte merk je niet op als de kasten en de lades gesloten zijn. Het is een eenvoudige manier om het bed te verbergen en als je gaat slapen, dan trek je gewoon het bed uit en ga je slapen. Het dekbed en kussens berg je in de lades op.

3.      Bedtafels

Bedtafels zijn maatwerk, maar het idee is simpel: je maakt een lange tafel met bijvoorbeeld een draaibaar blad of met een slaapruimte onder de tafel. Aan de onderkant van het tafelblad is een matras te monteren dat naar draaien bovenop komt. Een alternatief is een slaapruimte onder de tafel maken en het matras verbergen met wandjes.

4.      Bedkasten

Bedden in kasten worden tegen de muur op en neer gevouwen, zodat je die overdag eenvoudig kunt verbergen. Tegenwoordig hebben bedkasten een geavanceerd vouwsysteem, zodat het bed niet naar beneden valt en het zonder moeite op en neer te laten is.

Bedkasten zijn verkrijgbaar met een horizontaal en een verticaal bed. Zo kun je een kast kiezen die mooi staat in je interieur en functioneel is als het bed uitgeklapt is.

Voor zeer lange mensen zijn ook bedkasten verkrijgbaar, bijvoorbeeld deze bedkast met bed langer dan 200 cm. De kast is dan vanzelfsprekend ook langer, dus daar moet je wel rekening mee houden bij het indelen van de ruimte.

5.      Bedbanken

Ruimtebesparende bedden zijn ook verkrijgbaar met een bank. Dit is een goede oplossing als je in een studio woont, waarbij de woonkamer ook je slaapkamer is. Als het bedtijd is schuif je zitkussens eenvoudig uit tot een bed, terwijl de ruimte onder de bank vaak ook ingezet kan worden als opbergruimte voor de kussens en dekens.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden