AEC info

Zelf ondernemen met een product is gaaf

Geplaatst op

Een product in de markt zetten is best wel makkelijk. Je moet er wel de nodige inspiratie en tijd voor hebben. Wanneer jij een echte ondernemer bent, is het natuurlijk erg leuk om product in de markt te zetten waar jij je voordeel mee kan doen. Zo wordt het bedrijf nog meer van jezelf. Wanneer je dit wilt, dan is kunststof productontwikkeling een uitstekende stap. 

Dit past binnen een uitgebreid traject. Wanneer we een aantal stappen van dit traject in deze blog met jou door, dus lees verder en doe er je voordeel mee, want het is altijd leuk om de nodige inspiratie op te doen. Op onze site vind je nog veel meer interessant blogs waar jij inderdaad je inspiratie in kunt vinden.

Conceptontwikkeling 

Conceptontwikkeling en marktonderzoek liggen dicht met elkaar. Je gaat namelijk geen productontwerpen waar helemaal geen vraag naar is. Toch weet je wel welke kant je een beetje op wilt en daarom is het goed om conceptontwikkeling een marktonderzoek dicht op elkaar te betrekken. Wanneer je eruit bent en weet dat een product goed verkoopt of in ieder geval een behoefte vervuld in de markt, dan is het tijd om de conceptontwikkeling verder door te ontwikkelen. 

Concreet doorontwikkeling 

Wanneer je weet wat het concept is, dan is het goed om de doorontwikkeling op poten te zetten. Als jezelf niet helemaal gepokt en gemazeld bent als het gaat over het concreet maken van je concepten, dan is het ook altijd nog mogelijk om een expert in te huren. Zo kun je bijvoorbeeld de verpakking laten ontwerpen door een expert. Natuurlijk wel met jouw ideeën en in samenspraak met deze expert. De hierboven genoemde kunststof productontwikkeling hoort binnen het proces concreet doorontwikkeling. Je moet jezelf allerlei vragen stellen: hoe gaat mijn product eruit zien? Hoe gaat de verpakking eruit zien? 

Marketing campagne opzetten

Het is echt belangrijk dat je offline en online zichtbaar bent met je nieuwe product. De mensen moeten natuurlijk weten dat jij een product op de markt gezet hebt. Oké, alles goed en wel, maar het is de vraag of je het zelf wil doen of dat je het bijvoorbeeld deels kan uitbesteden of helemaal. Wij raden je aan om zaken uit te besteden, zodat jij je kunt richten op de verkoop en het aanknopen van relaties met klanten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden