AEC info

Zelf een oplossing bouwen voor corona

Geplaatst op

Waarschijnlijk ben je geen dokter gespecialiseerd in het maken van een coronavaccin. Wat kun jij dan als individueel doen om corona tegen te gaan? In deze blog geven we tips van dingen die jij zelf kunt aanpakken om corona tegen te gaan op het werk of thuis.

Wat is corona nou eigenlijk?

Allereerst moeten we vaststellen wat corona nou eigenlijk is. Corona kent meerdere namen, zoals: COVID-19 en SARS-CoV-2. Het is een ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuwe vorm van SARS. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken. Als je een slechte variant hebt, kun je zelfs langdurig ademhalingsproblemen hebben. Ook kun je last krijgen van PTSD-symptomen van de vele maanden op de IC. Corona wordt heel makkelijk verspreid en dus is het vrijwel onmogelijk om tegen te gaan zonder vaccin. Wel kun je enkele maatregelen nemen om de verspreiding te verminderen. Denk hierbij aan de opgelegde 1,5 meter regel en het dragen van mondkapjes. Ook kun je zelf maatregelen bouwen.

Plexiglas

Plexiglas is ideaal de verspreiding te verminderen. De coronadeeltjes gaan door de lucht maar passeren het acrylaat niet. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld in een winkel werkt en beschermd wil zijn. Plexiglas kun je zeer makkelijk op maat bestellen bij dokter-plexiglas.nl. Of je kunt de platen bestellen en zelf je constructies bouwen. 

Plastic zuilen

Wat je ook kunt bouwen zijn plastic zuilen. Dit zie je veel in bouwmarkten, slagerijen en supermarkten. Door een doorzichtig plastic zeil op te hangen, kunnen bezoekers jou niet infecteren met corona.  

In de buitenlucht bouwen en werken

Een andere methode om corona tegen te gaan is om lekker in de buitenlucht te gaan werken. We begrijpen dat dit voor de meeste onmogelijk is en zeker nu dat de herfst op de stoep staat, maar in de buitenlucht ben je een stuk minder vatbaar. Corona gaat namelijk door de lucht en in de buitenlucht blijft het niet op een plek hangen. Minder kans op een besmetting dus.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden