AEC info

Werken met gevaarlijke stoffen kan veilig

Geplaatst op

Er zijn tig situaties waarin mensen met gevaarlijke stoffen werken. Dan is het erg belangrijk dat alle voorzieningen op orde zijn om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen. In deze blog willen we graag een aantal tips geven waarmee het gemakkelijker wordt om veilig te werken met gevaarlijke stoffen. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je bieden.

Zorg voor een oogdouche

Oogdouches zijn een noodzakelijke voorziening wanneer er gewerkt wordt met bijtende stoffen. Je zou het maar in je oog krijgen! Met zo’n douche kun je heel goed de irriterende stof uit je ogen krijgen. Zo´n oogdouche is in essentie een knijpfles met een opening die rond je oog valt als je hem op je oog houdt. Echt een uitkomst voor als het mis gaat!

Kies voor een lekbak

Je wilt ten alle tijden voorkomen dat gevaarlijke of verontreinigende stoffen in het milieu terechtkomen. Het zou het allerbeste zijn als je er niet mee zou hoeven werken, maar in sommige gevallen kan het niet anders en dan is het nodig om met deze gevaarlijke stoffen te werken. Het is altijd belangrijk om te zorgen voor een goede lekbak waar de stoffen in terechtkomen. Zo kun je ze daarna op de juiste manier verwijderen uit je bedrijfspand. 

Maak gebruik van een zuurkast 

Er zijn in scholen of in bedrijven potentieel legio gevaarlijke stoffen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het natuur scheikundelokaal. Om veilig met dergelijke stoffen te kunnen werken, is het belangrijk dat er een zuurkast is waar de gevaarlijke stoffen in opgeslagen zijn. Het mooiste zou zijn als deze kast ook brandveilig is, zodat er, wanneer er inderdaad brand uit zou breken, de stoffen niet, of minder snel, door het vuur te benaderen zijn.

Variatie op de zuurkast is de brandkast die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor het opslaan van gasflessen. 

Blijf onze site volgen, want we houden je telkens op de hoogte van interessante trends en tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden