AEC info

Welke soorten tegels zijn het beste voor jouw tuin?

Geplaatst op

Ben je wel eens aan het dagdromen over wat voor tegels je in je tuin kunt hebben? Tuintegels zijn er in allerlei soorten en maten en ook in allerlei soorten materialen. Soms is het dan lastig om een keuze te maken uit zo bijzonder veel aanbod. Gelukkig hebben wij deze blog voor jou geschreven zodat je wat meer informatie kunt krijgen over welke type tegels het beste passen bij jouw tuin. Een groot deel zal natuurlijk aan smaak gerelateerd zijn, maar er zijn toch een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Lees gauw verder Om een idee te krijgen van welke tegels geschikt zijn voor jouw tuin.

De mediterrane tuin

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een zogenaamde mediterrane tuin. Dit zijn tuin die zich kenmerkt door palm- en olijfbomen. En wordt er getracht om een sfeer na te maken zoals je die ook in de Zuid-Europese landen zult aantreffen. Denk hierbij aan landen zoals Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. Meestal zie je bij dit soort tuinen en zand- je of aardekleurige tegels. Dit zijn tegels met een wat roder en warmer karakter. Ze passen hierdoor perfect bij de mediterrane stijl. Je ziet deze tegels overigens regelmatig in de eerder genoemde landen terug. 

De moderne tuin 

De moderne stijl blijft nog steeds erg populair. Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door hele strakke lijnen en veel geometrische vormen. Een mooi voorbeeld van een type tegel wat prachtig past bij een moderne tuin, is de keramische tegel. Deze zijn doorgaans erg strak qua desa en gelukkig erg onderhoudsarm. Keramische tegels zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maar het mooiste blijft natuurlijk en diepzwarte tint. 

Grindtegels 

Grindtegels zijn uitermate geschikt voor mensen die graag grind willen hebben in hun tuin, maar ook hier weinig onderhoud aan willen hebben. Grind kan namelijk erg lastig zijn als het gaat om onderhoud! Daarnaast wil het ook nog wel eens de neiging hebben om zich te verplaatsen over de gehele tuin. Tenslotte is het ook erg vervelend om aan te vegen. Dat gaat immers bijna niet. Grindtegels bieden hier een mooi alternatief. Ze zijn erg makkelijk aan te vegen, schoon te spuiten en überhaupt te onderhouden. Daarnaast geven ze het karakter van grind wat goed past bij een heleboel soorten tuinen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden