AEC info

Welke soort vloer past het beste bij mijn huis?

Geplaatst op

Wil jij binnenkort je oude vloer vervangen en heb je nog geen keuze gemaakt uit de verschillende opties? Het is natuurlijk geen makkelijke keuze omdat je niet wekelijks je vloer vervangt. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips waarmee we het jou een stuk gemakkelijker maken om een vloer te kiezen.

Hoe praktisch is een gietvloer?

Een van de grootste voordelen van een gietvloer zijn de verschillende kleuren waarin deze geleverd kan worden. De vloer past daardoor bij verschillende interieurstijlen. Omdat het een egale vloer bevatten deze geen gaten of kiertjes. Hierdoor is het een erg praktische vloer die vloeistof- en stofbestendig is. Een andere voordeel aan gietvloer is, dat je deze kan combineren in elke kamer. Omdat het erg hygiënisch is en waterbestendig, kun je de gietvloer ook in keukens of badkamers gebruiken.

Betrouwbaar voor laminaat kiezen?

Laminaat is door de jaren heen nog steeds een van de populairste vloersoorten. Dat is ook niet zo gek, omdat deze vloer een karakteristieke uitstraling heeft. Laminaatvloer vraagt weinig onderhoud. Laminaat is verkrijgbaar in een heleboel verschillende stijlen en kleuren. Dit kan ideaal zijn omdat je het dan bijna altijd kan combineren met de huidige uitstraling van je woonkamer (meubilair en accessoires). Het enige nadeel in vergelijking met andere vloeren is, dat een laminaatvloer snel kan beschadigen. Denk aan krassen die niet meer weg te poetsen zijn.

Zijn keramische tegels handig of alleen mooi?

Het aanbod keramische vloertegels is enorm groot. De keuze kan gemaakt worden in verschillende interieurstijlen, zoals klassiek, modern, rustiek, karakteristiek en nog veel meer. Een voordeel voor kleine kamers is, dat grote keramische tegels je kamer groter laten lijken dan deze in werkelijkheid is. Een nadeel van keramische tegels, wanneer we deze met andere vloeren vergelijken, is dat ze kouder aanvoelen dan een gietvloer of laminaat.

Conclusie

Bij het kiezen van een vloer kijk je naar de verschillen en stel je vast welke het beste past bij je wensen. Het kiezen van een vloer is dus erg persoonlijk. Denk er goed over na, want je kijkt er toch al gauw weer een aantal jaartjes tegenaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden