AEC info

Welke interieurstijlen zijn populair?

Geplaatst op

Er zijn tal van interieurstijlen waarin jij je woonkamer kunt onderdompelen, denk aan de meubels, gordijnen en vloer. Het is maar net wat je smaak is natuurlijk, maar de keuze is bijzonder groot. Dat kan voor keuzestress zorgen. Deze nemen we graag bij je weg door je wat informatie te geven over de verschillende stijlen. Kijk naar de voordelen van de verschillende stijlen en maak je keuze op basis van wat je echt mooi vindt.

Populaire stijlen:

Veel mensen volgen de stijlen hieronder en weten schitterende interieurdesigns voor hun woning te realiseren. De meest populaire stijlen zijn:

·        Industrieel

Een industriële stijl herken je direct aan de fabrieksesthetiek, maar wat is dat nu weer? Denk hierbij aan een fabriekslamp of een betonnen tafelblad. Het zijn dus objecten en materialen die je normaal gesproken alleen in de fabriek of op de bouwplaats tegen zou komen, vroeger dan. De laatste jaren is de stijl mateloos populair geworden, maar eigenlijk zagen we deze al midden jaren negentig opkomen, ofschoon op een veel kleinere schaal dan nu. Industrieel design is wat je zegt mainstream geworden. Het is verkrijgbaar voor weinig en je hebt veel vrijheid om allerlei gekke dingen in je huis neer te zetten. Als het maar industrieel oogt.

·        Scandinavisch

Je hebt de fjorden in je geest wanneer je zit in een interieur met Scandinavische elementen. Wol, geweien, eenvoudige designtaal en veel lichte tinten, bijvoorbeeld wit en crème, maken een ideaal Scandinavisch interieur. Het is design dat eind twintigste eeuw op kwam in de Scandinavische landen. Juist de eenvoud en het natuurlijke karakter ervan – veel gebruik van hout – zorgt voor een heel eigen sfeer. Het voordeel van deze stijl is dat je woonkamer een heel warm karakter van krijgt.

·        Minimalistisch

Alle moderne stijlen hebben wel iets minimalistisch, beetje dat strakke design met een beperkt kleurenpalet. De minimalistische stijl heeft dit eenvoudige design natuurlijk helemaal hoog in het vaandel staan. Zo’n interieur is dan ook bijzonder rustgevend, want gemakkelijk te overzien, en je houdt het eenvoudig goed schoon. Rommel valt ook heel snel op, dus dat pak je dan ook sneller op dan in een bont interieur waar het een gezellig rommeltje is. In een minimalistisch interieur zit dat er direct niet uit. Zorg dat je spullen altijd in een kast opbergt. Zo hou je het geheel strak.

·        Extra

Ben je een fan van geschiedenis en kun je die drang naar het nostalgische niet weerstaan? Dan is een klassiek of Victoriaans design echt iets voor jou. Wil je nu het liefst van alles wat in je woning hebben staan? Dat kan ook! Met de eclectische stijl. Hussel alles lekker door elkaar, maar let erop dat het er goed uitziet. Creëer een interessant geheel op basis van: textuur, kleur, vorm en herhaling & variatie. Daar in schuilt een kunstig design.

Conclusie

Prijs is eigenlijk geen factor als het gaat om het kiezen van een stijl, omdat je alles zo duur of goedkoop mogelijk kunt maken. Het gaat meer om een goede afstemming van de verschillende elementen, die kunnen allemaal goedkoop zijn: stuk voor stuk vrij duur of juist een mix daarvan. Kies bijvoorbeeld voor een wat duurder designmeubel in combinatie met goedkopere meubels (Ikea, Leenbakker ect.) Zo voeg je wat uniciteit toe aan een anders dertien-in-een-dozijnkamer. Overigens, met zo’n standaard kamer is niets mis mee, maar heel spannend is het ook weer niet. Veel plezier met het inrichten van je unieke woning. We hopen dat je lekker veel inspiratie gekregen hebt. Go for it!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden