AEC info

Welke douche wc moet je kiezen?

Geplaatst op

Douche wc’s worden steeds populairder in Nederland. Sommigen vinden het maar een rare gedachte, alleen komt het niet voor niets zoveel voor in andere landen op de wereld. De toiletten met ingebouwde douchefuncties komen de laatste tijd dan ook veel vaker voor in de badkamers hier. Het aanbod met douche wc’s wordt steeds groter, dus we begrijpen dat het soms lastig kan zijn om de juiste te kiezen. In deze blog behandelen we een aantal douche wc’s van bekende merken die er zeker uitspringen.

Geberit

De meest bekende douche wc’s zijn de Aquaclean toiletten van Geberit. Binnen dit assortiment heb je keuze uit verschillende modellen, zoals de Mera, Sela en Tuma.

De Mera is het meest bekend en biedt de meeste functies. Behalve de douche functie, heeft de Mera ook een verwarmde zitting, föhn, automatisch openen en sluiten van de zitting en geur afzuiging. Een erg complete douche wc dus, alleen valt deze uitvoering hierdoor wel binnen het hogere segment qua prijs.

De Sela is een van de eerste douche wc’s die qua uitstraling lijkt op een normale wc. Deze uitvoering heeft helaas alleen een douchefunctie. Om deze reden verwachten we binnenkort nog wel een upgrade van de Sela.

De Tuma is qua instapmodel misschien wel de beste optie. Je kunt hierbij kiezen tussen de comfort en classic. De classic is een spoelrandloos toilet met douchefunctie en de comfort is qua functies vrij compleet en lijkt hierin meer op de Mera.

Laufen

Dit Zwitserse merk bracht de Riva uit, een douche wc die er qua ontwerp erg fraai uitziet. De functies van deze toilet wc zijn iets beperkter, aangezien de douche wc geen föhn heeft. Wel is er goed gedacht aan de hygiëne, aangezien de zitting eenvoudig te verwijderen is en het toilet spoelrandloos.

TECE

Bij de douche wc van TECE is er geen elektrische aansluiting nodig, aangezien het toilet direct wordt aangesloten op de warm en koud waterleiding. De douche schuift in en uit door de waterdruk. De temperatuur kan handmatig bepaald worden aan een thermostaat knop. Het voordeel van deze uitvoering is dat de douche toilet erg gunstig geprijsd is vergeleken met andere uitvoeringen.

Wil je advies over sanitair en badkamers? Neem dan contact op met een badkamer- en sanitair specialist en laat je informeren over douche wc’s, ander sanitair en gehele badkamers. Tegenwoordig kun je gehele badkamers laten ontwerpen en er is door het grote aanbod voor iedereen een geschikte badkamermeubel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden