AEC info

Welke badkamertegels moet ik kiezen in een kleine badkamer?

Geplaatst op

Als je een kleine badkamer hebt, dan is het belangrijk om bepaalde keuzes te maken op het gebied van badkamertegels. Dit kan namelijk een wereld van verschil maken in hoe je badkamer eruit gaat zien. In dit blog laten we je een aantal tips zien hoe je jouw badkamer super strak kunt maken, zonder torenhoge kosten. Gewoon door bewuste keuzes te maken. Lees snel verder!

Kies voor lichte badkamertegels 

De kleur van de tegels die je gebruikt is essentieel in een kleine badkamer. De meeste mensen met een kleine badkamer kiezen voor lichte tinten, zoals wit, crème en lichtgrijs. Neutrale kleuren helpen de toon van een kamer rustig te houden, wat echt helpt in kleinere ruimtes. Kies voor een neutraal kleurenschema voor badkamertegels en het geeft de illusie van meer ruimte. Uiteindelijk betaalt zo’n investering zich ook altijd uit: potentiële kopers zullen je keuze waarderen als je ooit overweegt om jouw huis te verkopen.

Kies voor reflecterende objecten 

Zoals eerder al gezegd, speelt in een kleine badkamer het licht een grote rol of de kamer er kleiner of groter uitziet dan in werkelijkheid het geval is. Als je liever kleine badkamertegels plaatst, dan kun je denken aan tegels met een glanzende, glazen of spiegelende afwerking. Glanzende afwerkingen laten het licht moeiteloos door de kamer schijnen, terwijl de spiegelafwerking het gevoel van ruimte versterkt. Je kunt dit ook doen met objecten. Kies bijvoorbeeld voor een volledige spiegelwand voor nog meer diepte en voor je gevoel meer ruimte. 

Kies voor één geheel van wand en vloer

Kleine ruimtes kunnen vrij gemakkelijk een gevoel van opsluiting creëren en dit is geen prettig gevoel, zeker niet  als je claustrofobisch bent. Een suggestie is om de badkamer van vloer tot plafond te betegelen met dezelfde tegel om een gevoel van continuïteit te creëren, waardoor de ruimte uiteindelijk groter en ruimer aanvoelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden