AEC info

Welk type vloer is het gemakkelijkst schoon te houden?

Geplaatst op

Hoewel je misschien een ‘droomvloer’ in gedachten heeft wanneer je op zoek bent naar een vloer voor je huis, is het belangrijk om ook na te denken over de praktische kant van je aankoop. Er zijn veel scenario’s waarin het belangrijk is om na te denken over hoe gemakkelijk een vloer te reinigen, hoe duurzaam hij is en hoe regelmatig hij moet worden onderhouden. We vertellen je er meer over in dit blog

Houten vloeren

Houten vloeren zijn een tijdloze keuze voor een woning en een van de meest populaire keuzes voor vloeren in moderne woningen. Houten vloeren is meestal beschikbaar als een massief houten vloer, die volledig bestaat uit natuurlijk hout, of als technisch hout dat is opgebouwd uit lagen van de laag van de koordlaag bedekt met een laag van massief hout waardoor het dezelfde uitstraling. Als het gaat om het schoonhouden van houten vloeren is er niet veel onderhoud te doen, althans niet op de korte termijn. Morsingen kunnen gemakkelijk worden gedweild en stof kan gemakkelijk worden gestofzuigd of weggeveegd. Echter, de problemen met houten vloeren komen met de meer lange termijn onderhoud dat moet worden gedaan. Vuil, olie en vuil kunnen zich na verloop van tijd gemakkelijk ophopen op houten vloeren en er kunnen vaak krassen ontstaan wanneer er zand in huis wordt gebracht.

Houten vloeren kunnen opnieuw worden afgewerkt en deze soorten diepe vlekken en krassen kunnen worden verwijderd met staalwol of, indien nodig, licht worden weggeschuurd. Dus hoewel houten vloeren een veelzijdige en stijlvolle vorm van vloeren zijn, is het het beste om ze te combineren met een tapijt of mat aan de ingang van je huis. Door dit te doen kunt je helpen de hoeveelheid gruis die op je houten vloer terechtkomt te verminderen en zo de hoeveelheid krassen te verminderen.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn waarschijnlijk het gemakkelijkst schoon te maken van alle hier genoemde opties en ook een van de gemakkelijkst te onderhouden. Gietvloeren zijn verkrijgbaar tegen een goede prijs en kunnen veel slijtage verdragen door de jaren heen, wat de reden is waarom velen zullen komen met een 15 jaar garantie. Veel mensen hebben misvattingen over gietvloeren die oud en verouderd zijn, maar de huidige gietvloeren zijn er in een verscheidenheid van verschillende stijlen en opties van de zeer eenvoudige tot duurdere, luxe opties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden