AEC info

Welk type bed koop je voor je kind?

Geplaatst op

Het inrichten van een kinderkamer kan lastig zijn. Waar laat je bijvoorbeeld het speelgoed? Plaats je nu al een bureautje in de kamer? En welk type bed schaf je aan? Allemaal vragen die je allemaal beantwoord wilt hebben. In deze blog proberen we je een beetje te helpen met het bepalen van het type bed.

 Junior- en peuterbed

Na het ledikantje is het tijd voor een ander type bed. Een juniorbed kan dan de volgende stap zijn. Dit type bed heeft een afmeting van 70 x 150 cm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zelfs een bed in thema is een mogelijkheid, zo kan de kamer in bijvoorbeeld het thema: Disney Cars worden afgemaakt door een Carsbed. Een bed in de vorm van een auto van Disney Cars.

Tienerbed

Een tienerbed is 90 x 200 cm en heeft een minder speelse uitstraling dan een juniorbed. Ook is er gedacht aan opbergruimte en hebben veel tienerbedden lades onder het bed. Mocht er een vriendje of vriendinnetje blijven slapen, zijn er ook tienerbedden verkrijgbaar met een slaaplade. Zo kan je er een tweepersoonsbed van maken.  

Halfhoogslaper

Een halfhoogslaper biedt de perfecte oplossing voor kleine kamers. Een halfhoogslaper is namelijk niet alleen een bed, maar heeft ruimte om spullen op te bergen of een uittrekbaar bureau. 

Hoogslaper

Een hoogslaper lijkt op een halfhoogslaper, maar is een stukje hoger. Naast speel-, opbergruimte en een bureau onder het bed, zit er in sommige hoogslapers zelfs een kledingkast verwerkt. Zo heb je alle benodigde meubels compact in een.

Stapelbed

Als je kind een kamer deelt met zijn of haar broer, of wanneer er een vriendje blijft slapen, is het handig een stapelbed te hebben. Deze neemt minder ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed, omdat de bedden boven elkaar staan. In de stapelbedden van tegenwoordig zit genoeg opbergruimte verwerkt. Ook hier is in sommige gevallen een kledingkast in verwerkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden