AEC info

Wat zijn de voordelen van vloertegels?

Geplaatst op

Iedereen kent de standaard voordelen van een tegelvloer: duurzaamheid en weinig onderhoud. Er zijn echter nog andere voordelen die je moet weten, die misschien niet zo voor de hand liggend zijn.

Wat zijn die unieke voordelen die je niet hebt met tapijt of laminaat? Lees de onderstaande voorbeelden voor een geheel nieuwe kijk op de voordelen van vloertegels.

Spaar het milieu

Tegels zijn in verschillende materialen verkrijgbaar en hebben allemaal verschillende milieuvriendelijke eigenschappen. Keramische en porseleinen tegels worden gemakkelijk gemaakt van klei, wat een duurzame bron is. Maar zelfs steengroeven kunnen een uitstekende milieuvriendelijke keuze zijn, omdat nieuwe technologieën het mogelijk hebben gemaakt om deze groeven veel sneller te ontginnen en zo schade aan het milieu te voorkomen en te verminderen. Stenen tegels kunnen ook worden gerecycled en gaan zeer lang mee. Kalksteen kan, wanneer het goed wordt gedolven, zelfs worden beschouwd als een duurzame hulpbron. 

Handig voor in de badkamer

Het spreekt voor zich dat tapijt niet bestand is tegen natte omgevingen zoals keramiek of tegels. Maar ook laminaat kan problemen hebben als kromtrekken wanneer ze consequent worden blootgesteld aan vocht. Stenen die poreus zijn, zoals kalksteen, kunnen tegen water en zijn niet zo glad als tegels van marmer als ze nat zijn, maar beide doen het goed in een vochtige omgeving. Ze breken niet af omdat ze een beetje nat worden. Daarom zul je zien dat mensen kiezen voor tegels voor badkamers en keukens, waar de kans op morsen groter is. 

Vele soorten

Het leuke is dat er vele soorten vloertegels zijn waaruit je kunt kiezen. Op ons forum willen we altijd graag je enkele designtips geven zodat je woning en de verschillende kamers daarin er helemaal top uitziet. Blijf onze blogs lezen, op deze manier ben je altijd op de hoogte van de verschillende trends die vandaag de dag een rol spelen in de wereld van wonen en design.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden