AEC info

Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Geplaatst op

Rolluiken kopen? Dan is het wel handig om de voordelen hiervan te weten. Op deze manier weet je of je rolluiken wel echt nodig hebt. In deze blog noemen we een aantal voordelen van rolluiken. De onderwerpen die aan bod komen zijn: veiligheid, warmte-isolatie, geluidsisolatie en verduistering.

Veiligheid

Veel mensen kiezen om rolluiken aan te schaffen tegen inbrekers. Je kunt ze dicht doen als je weggaat, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat in je woning aanzienlijk beschermd. Doordat er ook geen stenen meer door je ruiten heen gegooid kunnen worden, is de kans op vandalisme ook kleiner. Het is zelfs mogelijk om rolluiken met bewegingssensoren aan te schaffen, zo krijg je een melding wanneer er iemand op een bepaald tijdstip zich voor je rolluik bevindt. Dit zou kunnen duiden op een inbreker. 

Warmte-isolatie

Rolluiken, zowel van kunststof of aluminium hebben werken isolerend. Dit kan dus aardig wat warmteverlies schelen, vooral als je meerdere rolluiken laat plaatsen. Ook zomers zorgen de luiken voor een goede isolatie. Wanneer jij bijvoorbeeld een airco hebt, zorgen de rolluiken er wel voor dat je niet te veel kou verliest. 

Geluidisolatie

Geluiden van buitenaf worden ook tegengehouden. Woon je aan een drukke weg of speelplaats en heb je even geen zin in lawaai? Dan kan je dit aardig buitensluiten door de rolluiken dicht te doen. Dit is natuurlijk voor slaapkamers erg aantrekkelijk, maar ook in de woonkamer kan dit lekker zijn. Wanneer je even tot rust wilt komen bijvoorbeeld. 

Verduistering

De meeste rolluiken kunnen het licht van buiten en van de zon volledig blokkeren. Dit houdt je woning niet alleen koel, maar geeft je ook een donkere plaats om te slapen. Draai je veel nachtdiensten? Dan kan een rolluik in je slaapkamer echt een uitkomst bieden, dit omdat je de kamer dan koel en donker kan houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden