AEC info

Wat zijn de voor- en nadelen van parket?

Geplaatst op

Parket heeft net als alle andere soorten vloeren die verkrijgbaar zijn, verschillende voor- en nadelen. Omdat het uitzoeken van een juiste vloer al moeilijk genoeg is, kan het handig zijn om een overzicht te hebben van wat nou de nadelen en wat nou de voordelen zijn. Als je dat eenmaal weet, kun je je makkelijker focussen op het type vloer wat je wil aanschaffen. In deze blog presenteren wij je daarom graag de voor- en nadelen van parket. 

De voordelen 

En goed onderhouden parketvloer heeft een bijzondere uitstraling. Het kan ervoor zorgen dat een complete woning van karakter wijzigt. Hoeveel er verschillende manieren zijn om ervoor te zorgen dat je woning een warme en klassieke uitstraling krijgt, bijna niets doet het zo goed als een parketvloer. Een ander voordeel van een parketvloer is dat het goed combineert met andere meubelen een houten vloer is immers ook een tamelijk neutrale vloer. Dit betekent dat je interieur of dit nu klassiek of industrieel is, goed zal passen bij deze vloer.

De nadelen 

Een parketvloer is doorgaans wel wat aan de prijs. Dat is niet vreemd aangezien je betaalt voor een hoogwaardig en kwalitatief goed product. Alle goede en duurzame producten zijn immers aan de prijs! Een ander nadeel aan parket is dat je er iets wat meer onderhoud aan hebt dan bijvoorbeeld een PVC-vloer of een gietvloer. Gelukkig zijn er ook bedrijven die je voor dit onderhoud kunt inhuren. Zo zijn er bedrijven gespecialiseerd in parket schuren en het in de olie zetten van je vloer. Zo hou jij meer tijd over om te kunnen genieten van het mooie parket. 

Ons advies 

Het is erg moeilijk om een goed advies te kunnen uitbrengen aangaande dit soort zaken. Wij kunnen immers niet in je portemonnee kijken! Wij zijn echter wel van mening dat een parketvloer een van de mooiste soorten vloeren is die je kunt hebben in je woning kunt het geeft gewoon een prachtige natuurlijke uitstraling die goed te combineren valt met alle soorten interieur. Indien je dus de mogelijkheid hebt om voor een parketvloer te kiezen dan bevelen wij dit van harte aan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden