AEC info

Wat voor TV past het beste bij mij en mijn woonkamer?

Geplaatst op

Een goede tv gaat jaren mee. Bij het kopen van een nieuwe wil je dus je geld wijs besteden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende modellen verkrijgbaar. Waar moet je allemaal precies op letten? We leggen je in deze blog uit om abstract naar een tv te kijken en dus naar de techniek specificaties. Let goed op wat jij belangrijk vindt, zodat je straks met een lijstje de tv uit kan kiezen die het beste bij jou en je woonkamer past.

Budget bepalen

Hoe hoger de prijsklasse, hoe hoger de kwaliteit en het aantal functies op de tv. Je kunt een hele grote tv kopen, maar de kwaliteit kan hiervan laag zijn. Let dus goed op de specificaties. Je kunt hiervoor een eigen lijst opstellen. Denk bijvoorbeeld aan alle apparaten die je op de tv wilt aansluiten. Zoals een chromecast, audio surround set, tv-ontvanger, gameconsole en andere apparaten. De tv moet beschikken over de juiste aansluitingen en het juiste aantal.

Tv-resolutie instellingen

Je kunt kiezen uit allerlei beeldschermformaten voor tv’s. Dit gaat niet over de grote van het scherm maar wat er qua signaal ondersteunt wordt. We denken hierbij in resoluties. De meest voorkomende resoluties van moderne tv’s bestaan uit:

  • 720p
  • 1080p
  • 4K 

8K wordt ook steeds meer gebruikt in de nieuwste tv-modellen, echter ondersteunen de meeste tv-providers in Nederland deze resolutie nog niet. Hoe meer resolutie hoe nauwkeuriger de kwaliteit. Let hierbij wel op dat jouw tv-signaal deze resoluties dus ook ondersteunt. Wanneer je een 4K tv hebt, maar geen tv-ontvanger die 4K ondersteunt en alleen 1080p HD. Dan zul je geen 4K beeld daadwerkelijk op je scherm te zien krijgen.

Tv-accessoires

Naast het uitkiezen van de tv moet je ook nadenken over waar je deze precies wilt gaan plaatsen. Past de tv op je tv-meubel? Je kunt ook overwegen om de tv aan de muur te monteren. Mocht je niet in de muur willen boren of is de tv enorm zwaar? Dan is het aan te raden om een sterke en betrouwbare tv standaard uit te kiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden