AEC info

Wat te doen bij lekkage in de badkamer?

Geplaatst op

We hopen natuurlijk allemaal dat we nooit te maken zullen krijgen met lekkage in de badkamer. En met een beetje geluk krijgen we dat ook niet. Maar soms heb je ook wel eens pech. Misschien kun je daarom maar het beste goed voorbereid zijn op eventuele lekkage, zodat je de schade tot een minimum kunt beperken. In dit blog leggen we je uit wat je het beste kunt doen bij lekkage in de badkamer.

Direct actie ondernemen

Bij lekkage in je badkamer is het van belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Soms lukt dit niet altijd, omdat je de wasmachine in de badkamer misschien wel draait als je niet thuis bent. Het kan ook zijn dat de lekkage geleidelijk gaat, waardoor deze pas later aan het licht komt. Toch is het belangrijk om meteen na het ontdekken van de lekkage actie te ondernemen. Hoe eerder je handelt, hoe minder schade. Zodra je de lekkage dus op het spoor bent, kun je beter niet langer meer wachten en meteen aan de slag gaan. Hoe eerder je tegels in de badkamer weer droog is, hoe kleiner de kans dat er blijvende schade ontstaat.

Stilstaand water opruimen

De belangrijkste en eerste actie die je na lekkage in je badkamer dient te ondernemen is het opruimen van het stilstaande water. Veelal zal dit zich op de vloer bevinden en direct zichtbaar zijn. Bij een kleine hoeveelheid water volstaan een paar handdoeken meestal wel om het stilstaande water op te nemen. Mocht je badkamer echt helemaal blank staan, dan zul je andere middelen moeten gaan gebruiken om al het water weg te krijgen. Een waterstofzuiger kan dan uitkomst bieden. Deze kun je bij de meeste bouwmarkten kopen. Komt de lekkage onder de douche vandaan, dan is wellicht niet al het stilstaande water direct zichtbaar. Het kan dan nodig zijn om onder de douche te kijken. Erg vervelend, aangezien je hier vaak een deel van je douchebak voor dient te slopen.

De lekkage bij de oorzaak aanpakken

Nadat je al het stilstaande water in je badkamer hebt opgeruimd, is het belangrijk dat je de lekkage bij de oorzaak aanpakt. Zo voorkom je dat je nog een keer met de lekkage te maken krijgt. Soms is het wel even zoeken naar waar de lekkage vandaan komt. Loop daarom alles na wat de eventuele oorzaak zou kunnen zijn. Als je net de wasmachine hebt gedraaid, is er eens kans dat de leidingen verstopt zitten of is je wasmachine zelf misschien niet helemaal goed meer. Door alles rondom de wasmachine na te lopen, kun je er waarschijnlijk wel achterkomen waar het water vandaan kwam. Als je net gedoucht hebt, dan kun je nagaan of er met die afvoer misschien iets mis is. Zo ga je alle mogelijke oorzaken na, zodat je de lekkage uiteindelijk bij de oorzaak kunt aanpakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden