AEC info

Wat kan een warmtepomp in huis mij precies opleveren?

Geplaatst op

Er worden steeds meer woningen voorzien van een warmtepomp. Het is een duurzame aanwinst. Het vult de gaskachel bij of vervangt deze in zijn geheel. Een warmtepomp plaatsen is een flinke investering. Is het daarom wel waard om deze te laten plaatsen? Daarom behandelen we in deze blog wat een warmtepomp nu precies doet en wat het jou oplevert. Ontdek of het dan ook voor jouw woning voordelig is om een warmtepomp te laten plaatsen.

Wat doet een warmtepomp?

De meeste woningen worden voorzien van warmte door een gaskachel. Hier willen we langzamerhand van afstappen zodat er minder druk komt op het klimaat en het milieu verbetert. Een goed alternatief is elektriciteit. Echter, heb je veel elektriciteit nodig om dit te realiseren. Daarnaast moet de warmte ergens vandaan gehaald worden. Daar zorgt een warmtepomp voor. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn veel voordelen die een warmtepomp jou kan bieden. Denk aan energiebesparing omdat er efficiënter met energie wordt omgegaan. Dat zul je op maandelijkse basis merken in je portemonnee. Naast het verwarmen is een warmtepomp ook in staat om koud water door het huis te laten stromen. Zo heb je geen airco nodig, maar heb je aan een warmtepomp genoeg. Een warmtepomp installeren is een populair aspect op dit moment. De overheid biedt hier ook diverse subsidies voor aan om zoveel mogelijke woningen te voorzien van een warmtepomp. Maak hier dus handig gebruik van om hier nu al op in te spelen.

Wat levert het mij op?

Naast alle voordelen van een warmtepomp voor het milieu en klimaat, wil je er zelf natuurlijk ook wat van merken. Het grootste verschil zal je merken op de lange termijn. Een warmtepomp is een flinke investering. Met subsidie valt deze investering enigszins mee. Op de lange termijn bespaar je zoveel op de maandelijkse energierekening dat je er uiteraard flink van gaat profiteren. Combineer een warmtepomp met meer energiezuinige en efficiënte energiebronnen. Denk aan het installeren van zonnepanelen op je woning en het laten plaatsen van isolering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden