AEC info

Wat is een traagschuim matras?

Geplaatst op

Veel mensen kiezen voor een matras van traagschuim, maar wat houdt dit precies in? Het is een materiaal dat ontwikkeld is door NASA. Dit materiaal biedt je allerlei voordelen. Het zijn nu precies deze voordelen die we vandaag in deze blog met je door gaan nemen. Lees snel verder en laat je informeren.

Is een traagschuim matras goed voor je rug?

Het is in feite een visco-elastische polyurethaan. Dat betekent concreet dat het schuim bestaat uit cellen die open zijn. Het materiaal wordt zachter wanneer het warmer wordt. Dit kan het gevoel geven dat het vloeibaar is. Dit materiaal is een uitstekende keuze wanneer je last van je rug hebt, want je rug wordt ondersteund door het materiaal zonder drukpunten. Veel matrassen hebben een mix van traagschuim en koudschuim. Koudschuim zit dan in de kern van het matrassen en zorgt voor extra versteviging. Dus een traagschuim matras is zeker goed voor de rug.

Is een traagschuim matras warm?

Een traagschuim matras wordt relatief snel warm. Dit komt omdat het een hoge dichtheid heeft waardoor warmte moeilijker kan ontsnappen. Anders gezegd: het ventileert niet sterk. Maar je kunt dit effect verminderen door katoen te gebruiken als dekbed overdek op een traagschuim matras. Dan blijft het dus langer koeler.

Hoelang gaat een traagschuim matras mee?

Een traagschuim matras van een goede kwaliteit, dus gekocht bij een betere beddenzaak, gaat tussen de 8 en 10 jaar mee. Dit type matras staat erom bekend dat het niet snel doorligt. We raden je echter wel aan, om het matras om de zoveel weken (bijvoorbeeld 1 keer in de maand) om te draaien. Zo blijft je matras langer goed. Dit kunt je overigens bij elke soort matras doen.

Wat kost een traagschuimmatras?

Een traagschuimmatras heb je al vanaf 400 euro, maar dit is zeker niet de kwaliteit waar je 8 tot 10 jaar mee doet. Richting de 1000 euro begint het echte werk. Het is een investering in je nachtrust, maar je weet zo wel dat je goed zult slapen. Zeker met rugklachten is het geen overbodige luxe.

Conclusie

Traagschuim is geen goedkoop materiaal en je bent ook niet echt op zoek naar een supergoedkoop matras, wanneer je de eigenschappen daarvan ziet… Daarom is het kopen van een traagschuim matras een investering in je gezondheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden