AEC info

Wat is de beste manier om mijn boeken op te slaan?

Geplaatst op

Lezen kan verslavend zijn. Je koopt een boek, wordt verliefd op het verhaal, leest hem in een ruk uit en blijft zitten met een leeg gevoel; wat nu? Op naar het volgende boek! De echte boekwurmen onder ons hebben op den duur geen ruimte meer voor alle boeken. Vroeger stonden ze in ieder huis maar tegenwoordig, met de toenemende populariteit van iPads en E-readers,  kiezen steeds meer mensen er voor om dit essentiële pronkmeubilair achterwege te laten; de boekenkast. Naast boeken is een boekenkast ook zeer handig om andere dingen op te slaan. Een boekenkast is een echte eyecatcher waar je ook gewoon belangrijke of mooie ornamenten kwijt kunt. We begrijpen dat bij ruimtegebrek een boekenkast wellicht niet ideaal is, maar hier is een oplossing voor; een boekenkast op maat. Een specialist hierin is Gerard Keune meubelen. Zij ontwerpen elke boekenkast naar uw wensen, precies zoals je dat wil.

Waar moet ik op letten bij een boekenkast op maat?

Bij een boekenkast op maat moet je goed letten op de stijl en de dimensies die je wilt. Het mooie aan een boekenkast op maat is dat je ook gewoon een klein boekenkastje kunt kiezen die bijvoorbeeld makkelijk te plaatsen is naast je bank. Lekker relaxen op de bank en je boek gelijk kwijt kunnen. Ga goed na waar je de boekenkast wil plaatsen, meet goed op wat voor ruimte je hebt zodat je een idee hebt van hoe groot je de kast wilt hebben, en ga vervolgens in gesprek met een expert die vervolgens samen met jou de ideale boekenkast op maat kan ontwerpen.

Hoeveel creativiteit kan ik kwijt in een boekenkast op maat?

Bij een goede meubelmaker is creativiteit vrijwel eindeloos. Ga bijvoorbeeld voor een industriële, een moderne, of juist een traditionele boekenkast. De boekenkasten zijn in veel verschillende houtsoorten beschikbaar. Ga na wat in jouw huis met jouw interieur het beste past en kies hier het houtsoort op. We raden aan om even goed na te gaan wat voor houtsoorten er zijn. Teakhout is bijvoorbeeld wat roder en heeft een andere textuur dan bijvoorbeeld eikenhout, met een lichtere tint. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het hout wat minder prominent te maken door deze te schilderen. Een witte boekenkast is bijvoorbeeld zeer stijlvol en valt wat minder op in het interieur.
Een boekenkast op maat is dus ideaal voor elk interieur en is dé oplossing om jouw boeken op een mooie manier op te slaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden