AEC info

Wat doet een slotenmaker eigenlijk?

Geplaatst op

Een slotenmaker is een vriend in nood. Wanneer je je woning niet in kunt, dan is het tijd om de slotenmaker maar weer eens op te bellen. Hopelijk doe je het niet al te vaak, want dan krijg je ook weer zo’n naam. Nee zonder gekheid; wanneer je na een bezoekje aan de kroeg merkt dat je sleutel kwijt is, dan is het helemaal niet gek om die goeie oude sleutelaar eens op te bellen. Voor de mensen die nog nooit een slotenmaker over de vloer hebben gehad en zich afvragen wat deze expert nu eigenlijk doet, in deze blog enkele tips.

Inbraakpreventie

Het is een groot probleem wanneer er bij je ingebroken is. Niet alleen qua materiele schade, maar ook je goede gevoel in huis is weg. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Gelukkig is het te voorkomen door een gedegen inbraakpreventie. Maar hoe werkt dat? Heel eenvoudig: een slotenmaker komt bij je langs voor een inspectie. Tijdens deze inspectie kijkt hij of zij wat er schort aan de beveiliging. Er kunnen een aantal zaken aan de hand zijn:

  • Een raam heeft geen goede sluiting
  • Deuren zijn makkelijk open te breken
  • Sloten zijn verouderd en gemakkelijker los te maken
  • Via een keukendak is er relatief gemakkelijk toegang tot een slecht beveiligde slaapkamer raam te krijgen

Allemaal punten die de slotenmaker direct opvalt.

Sloten vervangen

Na de inspectie is het tijd voor actie. De zwakke punten in de beveiliging worden verholpen. Leuk dat de slotenmaker ook direct kan helpen een inbraak te voorkomen. Sloten vervangen is bijvoorbeeld een klus die vaak voorkomt. Oude sloten worden vervangen door goedgekeurde veiligheidssloten.

Slot openen

Natuurlijk is het openmaken van een slot de klus die het meeste voorkomt. Fijn dat er een expert is die je kan helpen wanneer het regent, de klonk na 00.00 uur aangeeft en je slot niet open wil of je sleutel kwijt is. Een slotenmaker is vaak binnen 30 minuten bij je. Spreek vooraf een prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Noodafsluiting

Wanneer er toch bij je ingebroken is, dan is het belangrijk dat je direct een noodafsluiting krijgt voor je woning. Dat kan een slotenmaker snel voor je regelen. Natuurlijk kan daarna de aanpassing van de beveiliging van je woning uitgevoerd worden. Voorkomen is beter dan genezen, vraag daarom bij twijfel een preventieadvies aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden