AEC info

Waarom een zit sta bureau kopen?

Geplaatst op

Er zijn een boel redenen waarom je een zit sta bureau zou moeten kopen. Het kan zijn dat je een ondernemer bent of juist een particuliere bestemming voor het bureau hebt. Wat het doel ook is, een bureau waaraan je kunt zitten of staan is prettig. In deze blog leggen we de voordelen van een zit sta bureau aan je uit.

Wat is een zit sta bureau?

Onze tijd heeft veel technische snufjes. Een zit sta bureau past in die categorie. Je kunt het met behulp van een elektrisch motortje in hoogte verstellen, waardoor het mogelijk is om zowel zittend achter je computer te werken als staand bezig te zijn.

Hoe hoog moet een sta bureau zijn? 

Het is heel persoonlijk hoe hoog een sta bureau moet zijn. Je voelt eigenlijk direct wel of je armen lekker op het tafelblad liggen. Het is vergelijkbaar met het stellen van je bureaustoel wanneer je aan je bureau zit (dan met name het ouderwetste niet verstelbare bureau). Dus, hoe langer je bent, hoe hoger het bureau gezet moet worden. Het is belangrijk dat je rug recht is zodat je niet voorover buigt. Dat zorgt namelijk voor zere schouders.

Gezonder werken

Zitten is het nieuwe roken, zo zegt men. Daarom is het belangrijk om een beetje te lopen en vooral wat meer te staan. Je krijgt ook een actieve houding en een verandering van perspectief. Allemaal voordelen die verbonden zijn met zit sta bureau. Dit meubel past in een kantoor van nu, dat helemaal volgens de eigentijdse designprincipes ingericht is. Er zijn er een aantal:

  • Meer groen in kantoor
  • Gratis groente en fruit
  • Zit sta bureau
  • Grote ramen, veel daglicht
  • Open werkruimte

Extra’s

Er zijn nog een aantal extra dingen die je kunt doen om het werken thuis of op kantoor een stuk beter te maken. Er bestaan namelijk stoelen waarop je kunt fietsen. Een stoel met trappers eraan. Deze kun je op de zaak (in het kantoor van je bedrijf) of in het de studeerkamer thuis gebruiken om fit te blijven. Het ziet er nu nog grappig uit: mensen die al fietsend achter het bureau zitten, maar dat is wel een beeld wat we in de toekomst vaker zullen zien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden