AEC info

Waarom een poort voor tuin of bedrijf veel voordelen biedt

Geplaatst op

Stel je hebt een woning of bedrijf wat er aan de buitenkant (net zoals aan de binnenkant) heel goed uitziet. Je kunt echt zien dat het dit bedrijf voor de wind gaat. Dan zijn er ook lieden die dit als een teken zien dat er wat te halen valt. En dan wil je niet dat ze eenvoudig bij het bedrijfspand kunnen komen. Er moet dan een extra barrière zijn. Daarvoor kan een poort zorgen. En wat voor je bedrijfspand geldt, gaat ook zeker op voor je woning. Ontdek de voordelen van een poort. 

Veiligheid en controle

Met een poort voor je bedrijventerrein is het mogelijk om een aantal doelen te bereiken: je hebt controle over wie er op het terrein aanwezig is. Daarnaast kun je bij sommige geautomatiseerde poorten (ook op afstand te besturen) de mogelijkheid om te zien wie er op het terrein zijn. Dit is bijvoorbeeld te regelen met een systeem dat pasjes of kaartjes leest. Deze toegangssleutels zijn gekoppeld aan bepaalde medewerkers. Wanneer je bijvoorbeeld mensen privé in dienst hebt, dan is het ook slim om met dit soort kaartjes te werken. Natuurlijk is er altijd een risico verbonden met het werken met deze toegangssleutels, omdat men ze kwijt kan raken of ze kunnen gestolen worden. Daarom zijn ze altijd te blokkeren indien nodig. Natuurlijk kun je ook werken met een camerasysteem dat ervoor zorgt dat je zelf kunt identificeren wie er voor de poort staat, om daarna open te doen. Deze zaken vallen onder het idee van poort-automatisering. 

Sierlijk

Sinds mensenheugenis heeft de poort een beveiligende functie gehad, bijvoorbeeld als toegang en verdedigingsmechanisme voor een stad. Maar dat was niet de enige functie van het bouwwerk. Je zou kunnen zeggen dat je in de gedaante van de poort het nuttige met het aangename kunt verenigen. Veel poorten die er in de loop van de eeuwen gemaakt zijn hadden namelijk ook heel duidelijk een decoratieve functie. Ze waren een manier om te laten zien aan buitenstaanders dat het een stad of kasteelheer voor de wind ging. We hoeven maar aan de stenen middeleeuwse of gietijzeren Victoriaanse poorten te denken en we hebben het plaatje helder voor ogen. Wil je een mooi eerste aanzicht van je tuin, een schitterende lijst om je woning? Dan is een sierpoort precies wat je goed kunt gebruiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden