AEC info

Waar worden pallets van gemaakt?

Geplaatst op

Een pallet kan van diverse materialen gemaakt worden. In deze blog nemen we er een aantal met je door. Het is goed om de juiste voor je bedrijf te kiezen, zo verlopen je bedrijfsprocessen beter. Kijk snel met ons mee en laat je informeren.

Kunststof pallets

Kunststof pallets zijn een veel gebruikte pallet en passen bij verschillende bedrijfsprocessen. Het is een pallet die niet rot, want ze zijn natuurlijk van kunststof gemaakt en splinteren daarom ook niet. Het mooie is dat de meeste kunststof pallets duurzaam zijn. Daar kun je naar kijken en je er over laten informeren door een expert.

Europallets

De meest gebruikte pallet van Europa is de europallet. Deze houten pallet is bruikbaar voor veel bedrijfsprocessen en het mooie van dit type pallet is dat het gerepareerd kan worden, maar vaak wordt dit niet gedaan, omdat de palletreparatie al snel duurder is kiest men sneller voor de goedkopere nieuwe of gebruikte pallet. Het is slim om te gaan voor een EPAL-gecertificeerde europallet die is behandeld volgens de ISPM-norm. Er zijn ook europallets verkrijgbaar die gebruikt zijn, in een A- en B-kwaliteit. Beide type pallets worden veel gekocht.

Waar kun je pallets kopen?

Pallets kunnen gekocht worden online of offline. Vaak wordt er ook gebruikgemaakt van poolsystemen. In een poolsysteem worden pallets verhuurd aan bedrijven. De pallets blijven eigendom van het verhuurbedrijf. Een poolpallet is meestal geen gecertificeerde pallet. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen europallets maken.

Pallets voor eenmalig gebruik

Er zijn ook pallets die bedoelt zijn voor eenmalig gebruik. Dit maakt ook dat ze niet behandeld worden tegen rotten en worden vaak gemaakt van afvalhout. Dit soort pallet is dus niet geschikt voor een relatief zware lading.

Houtvezel pallets

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn houtvezel pallets een prima manier om zware ladingen te vervoeren. Natuurlijk niet overdrijven, 1250 kg is een acceptabele belasting. En een ander mooie aspect van deze pallets is dat ze nestbaar zijn. Je kunt ze dus in elkaar klikken waardoor ze minder ruimte innemen in het magazijn. Met een houtpallet maak je dus meer ruimte en dat is weer voordelig voor je bedrijfsvoering.

Conclusie

Er bestaat een grote variatie als het gaat om de kwaliteit van pallets en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Voor een grote belasting zijn bepaalde materialen geschikter dan andere. Laat je goed informeren door een specialist op dit gebied.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden