AEC info

Waar worden betonplaten voor gebruikt?

Geplaatst op

Betonplaten worden in vrijwel alle sectoren gebruikt. Dit komt door de uitstekende kwaliteit en eigenschappen van de platen. Deze maken betonplaten de ideale ondergrond voor veel sectoren. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende toepassingen van betonplaten. Wat kun je er allemaal mee en waar zie je betonplaten het meest terug?

Infrasector

Binnen de infrasector zie je erg vaak betonplaten terug. Dit komt doordat de platen van dusdanig hoge kwaliteit zijn, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het bouwen van bijvoorbeeld wegen. Binnen de infrasector gaat het erom dat mensen en goederen snel en veilig vervoerd kunnen worden. Betonplaten worden onder andere gebruikt voor de versteviging van dijken, het bouwen van geluidsschermen of als beschoeiing. 

Agrarische sector

Ook voor de agrarische sector zijn betonplaten zeer geschikt. De uitgeharde deklaag en zeer dichte structuur maken het dat betonplaten bestand zijn tegen agressieve voerzuren. De platen worden onder andere gebruikt voor het aanleggen van koepaden, kavelpaden en voor bij de voeropslag.

Recreatie- en sportsector

Je zult het niet zo snel denken, maar ook binnen de sport- en recreatiesector komen betonplaten veel voor. Meerdere gemeentes en sportverenigingen hebben betonplaten laten leggen als alternatief voor betonklinkers. Zo zie je betonplaten onder andere terug als verharding bij hockeyvelden en voetbalvelden.

Tuinen

Ook binnen de woonsector zien we steeds vaker betonplaten terug. De platen worden veel gebruikt voor terrassen. De grote platen van beton geven de tuin hierbij een strakke en luxe uitstraling.

Betonspecialist

Ben je geïnteresseerd in betonplaten voor je boerderij, sportvereniging of voor in je eigen tuin? Of heb je liever betontegels of sierbestrating? Neem dan eens contact op met een beton specialist zoals Wester-Beton. Dit bedrijf heeft een groot aanbod aan allerlei betonproducten. Zij kunnen je op basis van je wensen goed adviseren welke betonproducten je het beste kunt aanschaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden