AEC info

Waar moet je opletten bij het kopen van een huis?

Geplaatst op

Bij het kopen van een huis komen een hoop kosten kijken, daarom wil je het natuurlijk wel in een keer goed doen. Ook al denk je je droomhuis gevonden te hebben, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Bekijk het huis meerdere keren

Bekijk een huis altijd meerdere keren bij interesse. Ook al ben je weg van het huis bij het bekijken van de foto’s en je weet het na de eerste bezichtiging ‘zeker.’ Bij de eerste bezichtiging heb je nog geen goed en compleet beeld van het huis. Je kijkt dan onbewust, nog wat oppervlakkig. Om geen overhaaste beslissingen te nemen en nog een mening te horen is het handig iemand mee te nemen met een kritische blik. Hij of zij kijkt dan toch weer anders tegen het huis aan en ziet dingen die jou bijvoorbeeld nog niet zijn opgevallen.

Te veel eisen hebben of juist laten varen

Iedereen heeft wel een aantal punten waar het huis aan moet voldoen, bijvoorbeeld hoeveel kamers het huis moet hebben of het wel of niet hebben van een tuin of garage enzovoort. Je puntenlijstje moet natuurlijk wel reëel zijn ten opzichte van je te besteden bedrag. Eis daarom dus ook niet te veel. Een ander gevaar is dat je juist te veel ‘eisen’ laat varen, ook dit is niet de bedoeling. Kijk echt goed of het huis geschikt is voor nu en eventueel ook al voor de komende jaren.  

Let ook op de ligging

Stel je bent helemaal verliefd op een huis. De ruimtes en indeling zijn perfect, je hebt een tuin wat je altijd al hebt gewild, maar het huis staat op een locatie waar je je niet prettig voelt. Ga dan verder met de zoektocht. Vergeet ook niet tijdens de bezichtiging een rondje door de buurt te lopen.

Onderhandelen

Als je een huis hebt gevonden is het tijd om te onderhandelen. Voor het onderhandelen is altijd aan te raden een makelaar in te schakelen. Heb je een makelaar Haarlem nodig? De makelaars van Van der Linden staan voor je klaar!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden