AEC info

Vragen die je altijd aan een dakdekker moet stellen voordat je hem aanneemt

Geplaatst op

Voordat je een dakdekker inhuurt om werkzaamheden voor je uit te voeren, moet je eerst goed weten wie je de klus precies laat doen. Heeft de dakdekker in Utrecht bijvoorbeeld eerder soortgelijke klussen gedaan? Hoeveel geld vraagt de dakdekker ervoor? Dit is essentiële informatie die je nodig hebt voordat je de dakdekker inhuurt. Om je te helpen hebben we hieronder een lijst met vragen opgesteld die je aan elke dakdekker moet stellen.

Heeft de dakdekker een vergunning?

Een vergunning hebben is een van de eisen waar een dakdekker uit Utrecht aan moet voldoen. Het inhuren van een dakdekker zonder vergunning kan je heel wat problemen bezorgen, waaronder de mogelijkheid om de garantie van je nieuwe dak te laten vervallen. In geval van problemen met het dak kun je dan geen beroep doen op de garantie.

Hoe zit het met de betaling?

Je wilt natuurlijk altijd weten hoeveel de klus je gaat kosten. Spreek dit altijd vooraf af met de dakdekker zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Doe je dit niet, dan kan dit ertoe leiden dat een of andere grappenmaker er met jouw geld vandoor gaat zonder dat hij zijn werk doet. De meeste dakdekkers, zoals AJ Dakwerken, zijn betrouwbaar. Maar er lopen ook enkele malafide dakdekkers rond.

Enkele tips:

  • Betaal altijd d.m.v. internetbankieren; niet contant. Zo heb je altijd een bewijs van betaling.
  • Betaal de dakdekker niet het hele project vooraf. (Als iemand om volledige contante betaling vooraf vraagt: rennen!)
  • Je kunt eventueel een borg betalen voor een groot dakbedekkingsproject.

Hoe lang is het dakdekkersbedrijf al actief?

Stel je voor dat je een nieuw dak krijgt, compleet met een onderhoudsplan en arbeidsgarantie (je weet wel, voor het geval er iets mis gaat). Stel je eens voor dat de dakdekker die jouw dak installeerde plotseling de stopt. Onderhoudsplan? Arbeidsgarantie? Waardeloos. En als je dakbedekkingsproblemen tegenkomt, heb je pech. Hoe je deze situatie kunt vermijden? Kijk naar hoe lang het bedrijf al bestaat. Bestaat het bedrijf al bijvoorbeeld meer dan 10 jaar, dan weet je dat dit een betrouwbaar bedrijf is dat nog lang zal blijven bestaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden