AEC info

Voordelen van kunststof pallets

Geplaatst op

Bij een pallet denk je waarschijnlijk meteen aan een houten variant. Maar ook plastic pallets worden steeds meer gewoongoed, mede doordat het materiaal een aantal voordelen heeft ten opzichte van de standaard houten pallets. Bedrijven kiezen bewust steeds vaker voor kunststof.

 

Gewicht

Plastic is lichter dan hout, wat er voor zorgt dat je kunt besparen op gewicht. Het kan wel 30% schelen, wat bij het transport van grote hoeveelheden een enorm verschil kan maken.

 

Ruimtebesparend

Houten pallets zijn in het algemeen dikker dan de plastic varianten. Als ze gestapeld moeten worden ga je al snel in de lucht in en ben je veel ruimte kwijt voor de opslag. Kunststof pallets zijn goed te nestelen, waardoor ze minder opslagruimte vragen.

 

Duurzaam

Kunststof of plastic gaat langer mee dan hout. Het beschadigt een stuk minder snel en er komen ook geen splinters af bij of na gebruik. Door het ontwerp van de pallets heeft een kunststof pallet een langere levensduur dan hout. Het plastic kan ook gerecycled worden mocht een pallet toch om één of andere reden onbruikbaar worden.

 

Hygiëne

Mocht er bij een transport iets gemorst worden, dan zijn kunststof pallets een stuk eenvoudiger schoon te maken. Door het materiaal trekt geen vloeistof in de pallet, waardoor er een stuk hygiënischer mee gewerkt kan worden. Hout heeft veel meer de neiging om smeer of vuil op te nemen. Dat is vervolgens ook een grotere uitdaging om ze weer schoon te krijgen.

 

Veiligheid

Een kunststof pallet heeft gladde randen, dus je loopt geen risico op splinters. Ook zijn er geen spijkers in verwerkt en er is er geen kans op scherpe randjes. Ook op het gebied van veiligheid wint plastic of kunststof het dus van hout. Je werknemers zullen er ook blij mee zijn dat ze zonder handschoenen de transporten kunnen regelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden