AEC info

Voordelen van het gebruikmaken van vastgoedbeheer

Geplaatst op

Het bezit van een pand kan een grote bron van extra inkomsten zijn. Het brengt echter ook de nodige verantwoordelijkheden met zich mee voor het beheer van dit onroerend goed, waaronder: het onderhoud, de reparaties en de marketing. Als je je afvraagt “heb ik een vastgoedbeheerder nodig?” – denk dan eens na over de volgende voordelen van het gebruik van vastgoedbeheer.

Probleemhuurders screenen

Een van de grootste voordelen van vastgoedbeheer is dat de beheerder de huurders screent. Ervaren vastgoedbeheerders zien honderden (of duizenden) aanvragen, dus hun getrainde ogen zien eerder potentiële rode vlaggen bij het beoordelen van het papierwerk van een aanvrager. Ze zijn snel in staat om goede huurderskwaliteiten te herkennen, zoals het op tijd betalen van de huur, het verzorgen van het pand en nog veel meer. Door de huurderscreening aan hen over te laten, kun je de kans op een betrouwbare huurder vergroten.

Treedt op als aanspreekpunt voor huurdersbelangen

Als er iets kapot gaat op je terrein, is het niet altijd handig of mogelijk om naar pand te rijden om het zelf te inspecteren (vooral als je in een andere stad of land woont). Een woningbeheerder kan op alle uren van de dag problemen aanpakken en een serviceprovider regelen om het object te repareren of te vervangen. Of, als je een huurder hebt die altijd een klacht lijkt te hebben – of het nu de luidruchtige buren zijn of de hond die zich op het gazon aan de voorzijde ontlast – dan kun je rustig ademhalen in de wetenschap dat de beheerder het aanspreekpunt is voor dit soort telefoontjes.

Huren van A tot Z ontzorgd

Vastgoedbeheerders zijn bedreven in verhuurmarketing, inclusief het schrijven van huuropnamen, het maken van foto’s van hoge kwaliteit en het hosten van open huizen. Ze hebben ook lokale vastgoedkennis en kunnen je helpen bij het vaststellen van een concurrerende huurprijs. Het inhuren van een vastgoedmanager met marketingervaring kan helpen om je woning sneller te vullen met een huurder en de tijd dat deze leegstaat te verkorten. Als je van plan bent om je woning zelf op de markt te brengen, biedt immohaege.nl je een probleemloze manier om je huur op meerdere drukbezochte websites te plaatsen. Zo´n 84% van de huurders kijkt online naar een geschikte woning – het is dus een goed idee om je pand op de juiste sites te zetten om die potentiële huurders aan te trekken.

Zorg ervoor dat de huur op tijd wordt betaald

Omdat vastgoedbeheerders hun vergoedingen aftrekken van de maandelijkse huur, zijn ze gemotiveerd om die betalingen te laten doorstromen. Een consistente huurinzameling is de sleutel tot het op tijd ontvangen van de huurbetalingen. Het gebruik van een bedrijf voor vastgoedbeheer zal helpen om het huurbeleid af te dwingen als de betalingen niet worden ontvangen. Als huurders consequent hun huur niet op tijd (of helemaal niet) betalen, weet de beheerder hoe hij met de situatie om moet gaan. Het innen van betalingen kan een veelvoorkomend probleem zijn – de gemiddelde huurder besteedt 29% van zijn inkomen aan huur en een aanzienlijk deel van de huurhuishoudens is één grote uitgave verwijderd van het feit dat hij niet in staat is te betalen.

Vermijd potentiële juridische problemen

Vastgoedbeheerders begrijpen de huurwet, die je kunnen helpen potentiële rechtszaken te vermijden en op de lange termijn tijd, geld en energie te besparen. Ze zullen ook meestal zorgen voor eventuele advocaatkosten in verband met uitzettingen of schade aan eigendommen. Als je je niet op je gemak voelt bij het afhandelen van zaken als uitzettingen, het ondertekenen en opzeggen van huurovereenkomsten en het afhandelen van huur- en borgstellingen, kan het zijn dat je behoefte hebt aan expertise op het gebied van vastgoedbeheer. Laat je informeren door de experts, hierboven reeds genoemd, en zorg dat je pand rendabel wordt en dit ook blijft op de korte en lange termijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden