AEC info

Visgraat laminaat voor een koninklijke vloer

Geplaatst op

Als we kijken naar een visgraatmotief of visgraat laminaat, dan kunnen we ons afvragen of dit nu een nieuw gefabriceerd idee is, of dat het al een tijd bestaat. In principe is het een motief dat al een paar eeuwen populair is. In een bepaalde periode komt het dan weer even op, mensen gebruiken het dan weer in hun interieur design, om het daarna weer even los te laten. Tegenwoordig zitten we weer op een hoog populariteitsniveau als het gaat om dit motief. In deze blog gaan we je er meer over vertellen.

Het ontstaan van het motief

Wanneer we naar historische bronnen kijken, dan kunnen we zien dat het visgraatmotief al sinds 1539 bestaat en voor het eerst in Italië vormgegeven is. Althans, hier hebben we geschreven documenten over. Wellicht bestaat het al langer, maar we houden voor het gemak even deze datum aan. In de eeuwen daarna werd het in Frankrijk erg populair. Koningen lieten het in hun paleizen en kastelen realiseren, de vloer wordt in een visgraatmotief gelegd. Het ging erom houtvloeren. Tegenwoordig maken we vaak gebruik van laminaat als alternatief voor een houten vloer. Dit omdat laminaat veel goedkoper is. Tegenwoordig is het mogelijk om laminaat met een visgraatmotief te krijgen. Dit scheelt een heleboel werk bij het leggen van de vloer. 

Veelzijdig toe te passen

Er zijn veel interessante woonstijlen waar het visgraatmotief bij gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl, maar ook aan de authentieke Engelse stijl met daarbij de wereldberoemde Chesterfield bank en een bijpassend bureau in deze stijl. De twee genoemde stijlen zijn ook wel een beetje tegenpolen, de Scandinavische stijl heeft een beetje een moderne, lichte en natuurlijke uitstraling, terwijl de Chesterfield Engelse stijl toch wat klassieker en zwaarder aandoet. Grappig om te zien dat de visgraatmotiefvloer, of deze nu van hout of laminaat gemaakt is, gewoon bij deze twee totaal uiteenlopende stijlen past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden