AEC info

Verzwaringsdeken zorgverzekering

Geplaatst op

De verzwaringsdeken is een nieuw concept binnen Nederland en België. Veel van de grote tijdschriften en online media hebben al artikelen over de verzwaringsdeken geschreven. Doordat de mensen dit snel oppikken en het een echte trend is geworden komen de nodige vragen rondom dit nieuwe product. Hoe zwaar moet de verzwaringsdeken zijn? Is deze niet veel te warm? En wat gebeurt er met de verzwaringsdeken en een zorgverzekering?

Wat is een verzwaringsdeken?

Om te beginnen met dit artikel is het van belang om eerst goed uit te leggen wat een verzwaringsdeken is. Een verzwaringsdeken is namelijk een vrij nieuw concept binnen Nederland en België.

De verzwaringsdeken van maakt gebruik van “diepe druk stimulatie”. Doordat de deken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht weegt, geeft deze een geborgen en veilig gevoel. De verzwaringsdeken van is gemaakt om het gevoel van het krijgen van een stevige knuffel na te bootsen.

Dit zorgt ervoor dat er meer geluks- en slaaphormonen (serotonine en melatonine) vrijkomen wanneer je in slaap probeert te komen. Dit heeft als effect dat je sneller in slaapt valt en dieper slaapt. Zo kun je genieten van een goede nachtrust en uitgerust je dag beginnen.

Vergoeding voor een verzwaringsdeken

Op dit moment wordt er in Nederland niet gewerkt met een vergoeding voor de verzwaringsdeken. U kunt bij verschillende instanties aankloppen, maar zij zullen je telkens nul op het rekest geven. Dit betekent dat je zelf voor de aanschaf van een verzwaringsdeken. Nu ben je vast benieuwd wat de kosten voor een deken zijn. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, want de prijzen van een verzwaringsdeken verschillen behoorlijk van elkaar.

Er zijn vandaag de dag goedkope verzwaringsdekens te koop. Je komt vast ook de nodige dekens tegen die aanzienlijk duurder zijn. Aangezien je geen vergoeding verzwaringsdeken krijgt, neig je mogelijk naar de goedkoopste deken. Dit is logisch, maar verstandig is dit niet echt. Waarom niet? Omdat een goedkope verzwaringsdeken doorgaans minder goed is dan een duurder exemplaar. Zo zit er vaak verschil in de kwaliteit van de deken. Een goedkope verzwaringsdeken moet je mogelijk eerder vervangen dan een duurdere variant. Op de lange termijn kun je met een dure verzwaringsdeken goedkoper uit zijn.

Je kunt voor meer informatie ook even de website van Slaapt.nl bekijken. Hier vertellen wij alles over de verzwaringsdeken en wat dit product voor je kan betekenen bij het slapen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden