AEC info

Verrassende voordelen van een systeemplafond

Geplaatst op

In elke woning of kantoor kan het gebruik van de verwaarloosde ruimte boven je hoofd door het installeren van een systeemplafond aanzienlijk voordeel opleveren voor de ruimte. Het is namelijk zowel praktisch als stijlvol. Het plafond van je huis is een integraal onderdeel van de totale structuur. Daarom zal het plaatsen van een verlaagd plafond niet alleen ruimte en waarde toevoegen, maar ook de functionaliteit van de werkplek aanzienlijk verbeteren.

Dit kan echter alleen worden bereikt als het verlaagde plafond wordt geleverd en geïnstalleerd door een gekwalificeerde professional die ervoor zorgt dat het correct wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Hoe een systeemplafond je woning of kantoor kan verbeteren, lees je in dit artikel.

Leidingen en kabels

Een van de meest populaire redenen voor het laten aanbrengen van een systeemplafond is het verbergen van zichtbare buizen, leidingen en kabels. De flexibiliteit van een systeemplafond betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot verborgen leidingen of bedrading voor reparaties; de panelen kunnen eenvoudig worden uitgespaard wanneer er een ingang boven het plafond nodig is en kunnen na de reparaties weer netjes worden geplaatst.

Geluidsisolatie

In tegenstelling tot gipsplafonds of gipsplaatplafonds zorgen systeemplafonds voor betere akoestische kwaliteiten, zodat de geluidsoverlast van de bovenliggende vloeren aanzienlijk wordt verminderd. Daarom is het belangrijk om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat de juiste betegeling en isolatie wordt aangebracht voor extra geluidsisolatie.

Brandwerendheid

In geval van brand kunnen brandwerende verlaagde plafonds tot 1 uur bescherming bieden, zodat alle personen het gebouw op tijd kunnen ontruimen om de hulpdiensten te laten arriveren. Brandbeveiliging kan ook worden aangebracht in de spouw boven een systeemplafond om de verspreiding van brand verder te voorkomen, zodat er extra tijd overblijft om levens te redden.

Weerstand tegen vocht en schimmel

Systeemplafonds zijn vooral populair in huizen en gebieden met een hoge luchtvochtigheid vanwege hun resistentie tegen schimmel, vocht en bacteriën. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor vochtige omgevingen, zoals keukens en badkamers waar hygiëne van het grootste belang is. Sommige plafondtegels kunnen worden gecoat met speciaal ontworpen antimicrobiële behandelingen om infecties te bestrijden en de groei van bacteriën en schimmels tegen te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden