AEC info

Verkoop jouw huis met een makelaar Sliedrecht

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een makelaar Sliedrecht? Dan zijn er veel opties te vinden. Iedere makelaar heeft jou weer wat anders te bieden, waardoor je goed op moet letten welke makelaar voor jou op zoek gaat naar een nieuwe woning. Zodra je eenmaal een makelaar hebt gevonden kun je ook direct op zoek naar het verkopen van jouw huis. Een van de gespecialiseerde makelaars waar je naar kunt gaan kijken is Hofstede Makelaardij. Maar waar let je precies op bij een makelaar en hoe zorg je ervoor dat jouw huis voor een goede manier verkocht wordt?

De toegevoegde waarde van een makelaar in Sliedrecht

Een makelaar in Sliedrecht komt in verschillende varianten. Je moet daarom als eerste bij jezelf nagaan wat de toegevoegde waarde is van een makelaar. Daarna kun je in gesprek gaan met verschillende makelaars, waarbij je jezelf altijd kritische vragen moet gaan stellen. Je wilt immers zowel bij de verkoop als de koop van een woning met een betrouwbare partij in zee gaan. Tijdens het gesprek moet je jezelf daarom afvragen of de makelaar zich voldoende heeft verdiept in jouw wensen. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je de juiste bedragen gaat krijgen.

De ervaring van de makelaar meenemen

Een makelaar in Sliedrecht moet ook goed uit kunnen leggen hoe de woningwaarde wordt bepaald. Daarvoor is de nodige ervaring nodig. Wanneer je een huis verkoopt, is het ook belangrijk dat de makelaar zich met onderhandelen aan de vraagprijs gaat houden. Je wilt namelijk niet veel geld verliezen. Als je een woning gaat kopen is het juist weer van belang dat de makelaar goed kan onderhandelen over de prijs. Je zult daarom wel moeten peilen in hoeverre de specialist dit voor jou kan realiseren en of je met dit kantoor tot de beste uitkomsten gaat komen.

Zoek je een ervaren makelaar in Sliedrecht?

Hofstede Makelaardij staat voor je klaar!

De vergoeding goed bekijken

Een makelaar in Sliedrecht vraagt ook altijd een vergoeding. Dit wordt een courtage genoemd. De hoogte hiervan is niet wettelijk vastgelegd, waardoor er aanzienlijke verschillen kunnen zijn. De meeste makelaars gaan voor een percentage van de ver- of koopprijs van het huis. Dit is vaak zonder BTW, waardoor er nog eens 21 procent bovenop komt. Wel ben je hierdoor zekerder van een uitkomst en betaal je dus alleen wanneer de verkoop of koop doorgaat. De makelaars waar je op voorhand al kosten moet betalen kunnen beter overgeslagen worden. Betaal altijd achteraf, zodat je niet voor extra kosten staat.

De extra kosten bij beëindiging van de samenwerking

Als laatste gaat het erom dat er een goed contact is tussen jou en de makelaar Sliedrecht. Je moet er daarom voor zorgen dat er tijdens het gehele traject contact is. Zo weet je precies wat de voortgang is en of je de juiste keuze voor een makelaar hebt gemaakt. Wanneer de samenwerking niet gaat, kun je deze beëindigen. Wel moet je dan rekening houden met extra kosten. Het is daarom verstandig om ook deze op voorhand al besproken te hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden