AEC info

Veel gestelde vragen voor bij een bouwproject

Geplaatst op

Als je van plan bent om te gaan verbouwen, is het verstandig om even een moment stil te staan bij het project, voordat je de eerste spijkers gaat slaan. Een bouwproject is niet niks, of het nu gaat om een project in de achtertuin of een complete verbouwing. In deze sectie tref je de veel gestelde vragen die klussers uit heel Nederland zichzelf stellen bij een bouwproject.

Wat mag ik wel/niet verbouwen bij een bouwproject?

Er zijn in Nederland verschillende richtlijnen die veelal door de gemeente worden opgesteld. De gemeente bepaalt op basis van het beleid van ruimtelijke ordening wat wel en wat niet kan. De uitstraling van de buurt kan er namelijk door worden aangetast. Wil je meer weten, laat je dan informeren over bouwrecht bij een professionele jurist.

Hoeveel gaat het bouwproject kosten?

Dat hangt ervan af wat je wil gaan verbouwen. Elk project kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, maar er zijn ook bepaalde indicaties die je online kunt vinden. Denk bijvoorbeeld rond de € 6.000,- voor een nieuwe badkamer en ong. € 10.000,- voor het verbouwen van de keuken.

Wanneer kan ik het beste beginnen?

Dit is ook afhankelijk van het bouwproject. Het is goed om een idee te hebben van hoe lang je nodig zult hebben om het project af te krijgen. Je wil namelijk graag dat je tuin af is, voordat de winter komt en dat je niet tijdens de hete zomers badkamers moet slopen!

Ben ik verzekerd voor ongelukken tijdens het bouwproject?

Afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt, kun je rekenen op een vergoeding voor de zorg die je nodig hebt als gevolg van een ongelukje tijdens het bouwproject. Voor wat betreft de opstalverzekering vallen verbouwingen onder schade door eigen schuld en wordt dit niet vergoed.

Wie mag mij helpen met de verbouwing?

Je wil natuurlijk graag hulp hebben bij het verbouwen, maar niet iedereen mag je “zomaar” te hulp schieten. In de praktijk zul je niet snel op problemen stuiten, maar wettelijk gezien mag enkel familie je helpen zonder dat dit gezien wordt als zwartwerk. De buurman of goede vriend is juridisch gezien niet toegestaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden