AEC info

Uw huis veilig?

Geplaatst op

Bij slotenmaker Amsterdam vind je wat je zoekt als het gaat over de veiligheid van je woning. In deze blog nemen we met je door wat ze voor je kunnen doen. Verder geven we je een aantal tips voor wat jezelf kunt doen om de veiligheid in je woning te verbeteren. Lees snel verder en doe je voordeel met deze handige informatie. 

Wat kan een slotenmaker eigenlijk voor je doen? 

Het is een beroep dat al heel oud is. De slotenmaker kent vele oudere gedaantes. Zo werden er duizenden jaren geleden al manieren gevonden om woningen af te sluiten (nog niet met sloten zoals wij ze kennen (slot en sleutel), maar wel met behulp van knopen en stukken hout. Allemaal bedoeld om het potentiële indringers lastig te maken. Tegenwoordig moeten we ook nog bedacht zijn op een mogelijke inbraak. Gelukkig zijn de sloten van nu zo veilig, dat het wel heel lastig is om ze te forceren. Een slotenmaker is een expert in sloten en kan je snel vertellen of de sloten van je woning daadwerkelijk een update nodig hebben of niet. 

Wat kun jezelf doen aan de veiligheid van je woning? 

Natuurlijk kunnen we het allemaal in de handen van de slotenmaker leggen, maar we hebben ook zelf mogelijkheden om de veiligheid van onze woning te waarborgen. Er zijn dus dingen die we heel gemakkelijk zelf kunnen doen. Denk aan de volgende zaken: 

Zorg ervoor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Zeker wanneer je niet thuis bent. 

Als je op vakantie gaat, is het goed om de illusie te wekken dat je wel thuis bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de gordijnen open en dicht te doen. Bijvoorbeeld door middel van een app. Het is ook mogelijk om familie of buren te vragen dit voor je te doen. Een lamp aan en uit doen in de avond (op dezelfde manieren) is natuurlijk ook een optie. 

Maak het altijd lastig om bij ramen te komen. Dus wanneer jij een plat keukendak hebt dat heel mooi na een slaapkamerraam leidt, dan is het zaak om te zorgen dat inbrekers niet ongezien of ongehoord het dak op kunnen komen. 

Conclusie

Dit waren zo enkele tips die je zou kunnen toepassen. Denk als een inbreker, dat is eigenlijk onze laatste tip. Waar liggen de zwakke plekken in de beveiliging van je woning? Als je dat weet, dan kun je ook echt verbeteringen aanbrengen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden