AEC info

Tips voor het verbeteren van je interieur

Geplaatst op

Het is goed om eens in de drie jaar eens wat verandering in je woning aan te brengen. Dit kun je doen door volledig nieuwe woonprogramma’s te kopen, maar het kan ook anders. Voorbij zijn de dagen dat je een bijpassende set in de meubelzaak zou kopen. Nu gaat het erom een ruimte op maat te creëren met meubels die comfort en stijl, functie en flair combineren. Om je huiskamerontwerp naar een hoger niveau te tillen, geven we je inspiratie voor jouw nieuwe woonkamer.

Wees niet bang om te herschikken

Als je meubels op dezelfde plek hebben gestaan sinds de dag dat je je huidige woning hebt, is het misschien tijd om ze te verwisselen. Probeer de bank te verplaatsen naar een andere muur of hem te draaien om aparte zitjes te creëren. Het is een onmiddellijke (en gratis) herinrichting!

Alle interieurs zijn beter in meerdere setjes

Als het gaat om het creëren van symmetrie is twee altijd beter dan één. Voeg een paar zijstoelen toe die niet in het standaard woonprogramma zitten of installeer een set wandlampen aan beide uiteinden van de bank voor een perfect uitgebalanceerde ruimte. Je kunt bijvoorbeeld ook een Richmond eettafel als eyecatcher nemen, met een setje moderne stoelen.

Spelen met de ruimte die je hebt

Als je in een kleine ruimte woont, zoals een studio, hoef je je niet te beperken tot kleine meubels. Probeer een of twee belangrijke interieursstukken te kiezen, zoals een bank of dressoir, die als eyecatcher fungeren in de kamer en meer bieden op het gebied van zit- of opbergruimte.

Plaats je meubels van de muur af

In plaats van je meubels te rangschikken rond de omtrek van de kamer, probeer dan zwevende meubels in het midden van de ruimte. Dit trucje kan zitgelegenheden creëren die beter geschikt zijn voor gesprekken en helpt te voorkomen dat het midden van de kamer als een lege leegte aanvoelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden