AEC info

Tips voor het stucen van wanden

Geplaatst op

Het stucen van muren betekent dat je een laag pleister of mortel aanbrengt aan de muur of het plafond. Het is een zware klus, maar wel noodzakelijk om een mooie gladde muur te krijgen.
Stucwerk isoleert en heeft hele mooie toepassingen die het interieur een elegant of robuust uiterlijk kan geven. In deze blog geven we tips voor het stucen van de wanden.

Zelf wanden stucen

Zoals aangegeven is het stucen van een wand een zware klus, maar niet onmogelijk om zelf te doen. Een gladde wand is natuurlijk veel makkelijker te stucen dan een grove structuur, maar met de juiste tools maak je ook het grove gesteente glad. Een juiste voorbereiding is belangrijk.

Allereerst moet je de ondergrond goed schoon en vrij van olie en vet maken. Als je muur sterk vocht absorbeert, is het belangrijk om hem van te voren een beetje nat te maken. Ook raden we aan om eerst een primer toe te voegen, het pleister zal dan beter hechten. De volgende stap is het aanbrengen van de pleister. Eerst moet je pleisterwerkplaten loodrecht op de muur plaatsen, zodat je hier het pleister gelijkmatig kunt afstrijken. Deze latten zijn ideaal omdat ze net zo dik zijn als dat het pleister moet zijn. Na het pleisteren kom je bij het stucen. Mix het stucwerk door de aanwijzingen op de verpakking te volgen. We raden aan om een speciale mengmachine te gebruiken of een roerspiraal op je boormachine te zetten. Het mengsel moet zo egaal mogelijk zijn, zonder klonten. Als de voorbereiding goed is, kun je aan de slag met het vieze werk. Gooi de pleistermassa op de muur, lekker dik, en strijk daarna met een lange egale lat over de pleisterwerk platen. Zo makkelijk kan het zijn.

Laten stucen door een professional

We zien vaak dat een beginner veel fouten maakt. Daarom raden we in principe altijd aan om het gewoon door een professional te laten doen. Wij raden https://www.luxurystucdesign.nl/ aan. Zij leveren het beste stucwerk aan dat wij tot nu toe hebben gezien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden