AEC info

Tips voor het inrichten van een buffetkast

Geplaatst op

Heb je een leuke buffetkast in je woonkamer staan? Zorg dan dat je hem goed inricht! Je kunt hem vullen met boeken, servies en keukenspullen, decoratie of een combinatie van deze spullen. Een buffetkast wordt al gauw chaotisch; hij kan dan wel leuk in je woonkamer staan, maar als je er te veel spullen in stopt wordt het een onoverzichtelijke kast. Met deze tips zorg je voor een efficiënt ingerichte en nette buffetkast.

Minimaliseren

Haal spullen die je weinig gebruikt uit de kast; op die manier houd je alleen spullen over die je écht gebruikt en ziet je buffetkast er een stuk rustiger uit. Op deze manier vallen de spullen die wel in de kast staan meer op en leiden de spullen in de kast niet te veel af van de mooie buffetkast.

Kleuren

Dit is iets waar je rekening mee moet houden voordat je de buffetkast koopt maar ook wanneer je al een buffetkast hebt. Het is namelijk zaak om één geheel te vormen terwijl het ook nog eens bij de rest van je interieur past. Ga bijvoorbeeld voor een lichte buffetkast in één kleur, bijvoorbeeld wit, met gekleurde spullen erin zodat ze eruit spatten. Hou je van rustig? Kies dan voor spullen met dezelfde kleur.

Stijl

Anders dan met de kleuren, is het qua stijl wel belangrijk om dezelfde stijl aan te houden voor de kast en de spullen die je erin zet. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar vaak vloekt het als je verschillende stijlen samen zet.

Durf aan te passen

Vind je die buffetkast toch net niet bij de rest van je meubels passen? Of lukt het maar niet om matchende spullen voor in de kast te vinden? Ga dan voor een nieuwe buffetkast of geef je huidige kast een ander kleurtje!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden