AEC info

Tips om de ultieme thuiswerkplek in te richten

Geplaatst op

Het coronavirus heeft de gehele wereld momenteel in de tang. Je kunt de tv niet meer aanzetten zonder iets over het coronavirus te horen en alle sociale platformen staan vol met berichtgeving over het virus. Vanuit de overheid is besloten om onder andere alle scholen, horeca en evenementen te sluiten. Dit betekent dat veel mensen ook niet meer naar hun werk kunnen of zelfs helemaal niet meer kunnen werken. Toch zijn er veel banen die men relatief eenvoudig thuis kan uitoefenen. Veel mensen werken op dit moment dus vanuit huis, wat zowel voor- als nadelen kent. Zo is er thuis meer afleiding van eventuele thuiszittende kinderen en heb je misschien niet toegang tot alle benodigde bestanden en software. Daarnaast is de kans groot dat je de dagen niet doorbrengt op een speciale bureaustoel maar op de eetkamerstoel. Dit zorgt voor rugklachten en is niet goed voor de productiviteit en gezondheid. In dit blog geven we je daarom tips om jouw thuiswerkplek in te richten. 

Bureau

Een bureau is samen met een bureaustoel de basis voor een goede thuiswerkplek. Veel mensen die momenteel thuiswerken, werken aan de eettafel en zijn dus gebonden aan één vaste hoogte. Steeds meer bedrijven maken tegenwoordig gebruik van verstelbare bureaus waardoor werknemers in staat zijn om ook staand te werken. Dit is niet alleen goed voor de bloedsomloop maar ook voor de productiviteit. Een directiebureau is bijvoorbeeld wenselijk wanneer je een lange tijd in dezelfde houding hebt gezeten. Deze bureaus verstel je eenvoudig van hoogte waardoor je even je benen kunt strekken en toch kunt blijven werken.

Bureaustoel

Naast een verstelbaar bureau is ook de bureaustoel van groot belang voor je gezondheid en productiviteit. Als thuiswerker zal je vast wel merken dat je snel voorover gaat zitten of om de 10 minuten je uitstrekt om even een andere houding aan te nemen. Een kromme houding tijdens het werken is dan ook al gauw het gevolg. Wanneer je voor een langere tijd deze kromme houding aanneemt, zal je merken dat je rugklachten krijgt en de houding ook staand enigszins zult aannemen. Zorg er dan ook voor dat je over een verstelbare bureaustoel beschikt. Zo voorkom je dat je een verkeerde houding aanneemt en rugklachten ervaart. 

Computer of laptop

Op kantoor werk je vaak met een vaste computer terwijl je thuis waarschijnlijk de beschikking hebt over een laptop. Laptops zijn erg handig omdat ze flexibel zijn en je jouw werkplek dus eenvoudig kunt verplaatsen. Toch is een laptop niet wenselijk wanneer je voor een langere tijd thuis werkt. Het veelvoudig gebruik van een trackpad kan namelijk zorgen voor last in de polsen. We raden je daarom aan om een draadloze muis aan te schaffen en deze via bluetooth aan te sluiten op je laptop. Je zult merken dat je sneller werkt en minder last krijgt van je polsen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden