Als je een eigen woning hebt moet je helaas een aantal maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je ongewenste indringers makkelijker buiten kunt houden. Gelukkig zijn er tientallen mogelijkheden om de kans op een inbraak te minimaliseren. In deze blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. 

Punten waar je continu rekening mee moet houden

Een deel van de inbraakpreventie begint bij routine die je jezelf aan moet leren qua gedrag. Zorg dat zodra je je woning verlaat alle ramen en deuren gesloten en indien mogelijk op slot zijn. Dit maakt het direct een stuk lastiger om binnen te komen en heeft ook invloed eventuele vergoedingen vanuit de verzekering. Zorg daarnaast dat je sleutels en waardevolle spullen niet in het zicht hebt liggen. Dit geldt ook voor een auto. Hang daarnaast geen adresgegevens aan je sleutelbos, mocht je deze onverhoopt kwijtraken. 

Indien mogelijk, zorg dan dat je met buren afspreekt een oogje in het zeil te houden als de een weg is. Zaken als buurtapps en andere vormen van sociale controle helpen uitstekend tegen inbraken en ander ongewenst gedrag. 

Punten voor als je op vakantie gaat

Inbrekers zijn in tijden van vakantie extra actief en ze zullen dan ook proberen te achterhalen wanneer iemand op vakantie is. Daarom is het goed om niet overduidelijk te maken dat je op vakantie gaat of al bent. Ga dus niet uitgebreid op je oprit de caravan of auto inpakken, een aantal dagen voor je vertrekt. Zorg ook dat buren of familieleden regelmatig de post ophalen en bijvoorbeeld lampen aan en uit doen, of de gordijnen open en dicht. Op die manier lijkt het alsof er nog dagelijks mensen aanwezig zijn. 

Beveiligingsmaterialen voor je woning

Naast gedragspunten zijn er natuurlijk ook andere maatregelen die je kunt nemen om je huis beter te beveiligen. Installeer bewegingssensoren of hang camera’s op, zodat je ziet wie er in de tuin of voor de deur staat. Gebruik altijd sloten die voldoen aan het politiekeurmerk voor inbraakbeveiliging. Laat dit ook monteren door een gecertificeerde slotenmaker, zoals Snel Slotenmaker in Purmerend. Dergelijke specialisten hebben nog meer tips om je huis te beveiligen én ze kunnen uiteraard je sloten vervangen mocht dit nodig zijn.

Pin It on Pinterest