AEC info

Tips om de beste steiger voor jouw klus te vinden

Geplaatst op

Een steiger is een constructie bestaande uit pijpen en planken die het mogelijk maakt om te bouwen of onderhoud te plegen op plaatsen waar je niet vanaf de grond bij kunt. Er bestaan meerdere soorten steigers en voor elke klus is een ander soort steiger het meest geschikt. Voordat je begint moet je jezelf afvragen waar je de steiger voor gaat gebruiken, of je de steiger binnen of buiten gaat gebruiken en wat de werkhoogte is waarop je moet gaan werken. Op basis van deze vragen en antwoorden kun je gemakkelijker de juiste steiger vinden.

Welke lengte of breedte steiger?

Wanneer je weet waar je gaat werken, weet je ook ongeveer hoe groot je steiger mag zijn. Je hebt ze in alle soorten en maten en hoe breder of langer je steiger is, hoe meer werkruimte je hebt. Het is dus aan jezelf om te bepalen hoeveel ruimte je hebt voor de steiger en hoeveel werkruimte jij nodig denkt te hebben.

Kamersteiger of rolsteiger?

Een veel gestelde vraag is of je beter een kamersteiger of rolsteiger kunt kopen. Een kamersteiger is zeer geschikt voor klusjes binnenshuis zoals schilderen of simpele klussen buiten, zoals om dakranden mee schoon te maken. Het voordeel van kamersteigers is dat ze makkelijk in elkaar te klappen en makkelijk te vervoeren zijn.

Een rolsteiger kan, door de wielen, eenvoudig verplaatst worden wanneer hij eenmaal staat. Vaak zijn er rolsteigers verkrijgbaar die een stuk hoger zijn dan kamersteigers. Hiermee kun je grotere buitenklussen oppakken.

Certificatie

Een tip die we je mee willen geven is door te letten op de certificatie van steigers. Hierdoor weet je dat de steiger aan alle normen voldoet en het veilig is om ermee te werken. Je kunt hier altijd naar vragen bij de partij waar je de steiger koopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden