AEC info

Thuis energie besparen anno nu

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat onze woningen zo gebouwd zijn, dat we op een ecologische manier om kunnen gaan met energie. Vroeger keek men niet zo na en werd er behoorlijk wat energie verspeeld. Met de jaren is het besef gekomen dat het nodig is om het milieu te ontzien en zuiniger om te gaan met de energie en de grondstoffen waaruit deze gewonnen wordt. Er zijn allerlei mogelijkheden om op een milieuvriendelijke manier aan de nodige energiebehoefte voor je woning te komen. We nemen het met je door in deze tekst 

Kies voor isolatieglas 

Wanneer je ramen niet goed geïsoleerd zijn, dan gaat er veel warmte verloren via de ruiten.

Met isolatieglas zorg je ervoor dat je woning supergoed geïsoleerd is. Het is erg belangrijk dat de ruiten in je ramen dubbel of driedubbel glas hebben. Tussen de glasplaten zit een laagje lucht dat zorgt voor de nodige isolatie. Op deze manier is het moeilijk voor kou en warmte om je huis binnen te komen of eruit te ontsnappen. 

Gedegen muurisolatie 

Er zijn nog heel veel panden in Nederland die nog niet geïsoleerd zijn als het gaat over de muren. Sinds jaren 70 zijn heel veel huizen geïsoleerd, omdat we toen zaten met een oliecrisis en dat de energie zoveel mogelijk bespaart moest worden. Enkele huizen zijn niet in die isolatiegolf meegegaan. In panden met een erfgoedstatus zien we nog wel eens een gebrek aan een gedegen isolatie. Tegenwoordig is het veel gemakkelijker om muurisolatie aan te brengen en zo schade te voorkomen aan de kostbare panden.

Plafond en vloerisolatie 

Dan hebben we ook nog de vloer en plafondisolatie die ervoor zorgt dat de warmte via deze oppervlakken niet kan verdwijnen uit je woning. Om een gedegen isolatie aan te laten leggen, raden we je aan om altijd contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.

Warmte opwekken en winnen 

Tegenwoordig is het mogelijk om met slimme techniek warmte op te wekken en te winnen uit de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of een warmtepomp. De werking van die eerste is wel duidelijk, de tweede is wat nieuwer en werkt op een bijzondere wijze. Een warmtepomp haalt warmte uit de grond en uit de omgeving, deze is vervolgens in te zetten in de woning, bijvoorbeeld om warm water te hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden