AEC info

Slaapbank van hoge kwaliteit kopen? Bekijk onze tips

Geplaatst op

Je kunt van elke kamer een slaapkamer of logeerkamer maken door er een kwaliteitsslaapbank in te zetten. Een slaapbank is een van de meest veelzijdige meubels die er is. In de loop der jaren heeft het meubel zich ontwikkeld van een ongemakkelijke, slapeloosheid-veroorzakende nachtmerrie tot een comfortabel bed en bank in één. Wil je een kwaliteitsslaapbank kopen? Lees dan onze tips.

1.      Een hardhouten frame

De sterkste en duurzaamste frames zijn die van gedroogd hardhout of een combinatie van gedroogd hardhout en gefabriceerd laaghout. Vermijd het kopen van frames van zachte houtsoorten zoals dennenhout.

2.      Het klapmechanisme

Het mechanisme in een goede slaapbank moet ervoor zorgen dat het bed in één vloeiende beweging omhoog en omlaag te klappen is. Zoek bijvoorbeeld naar een bank met een vergrendelingsstang om een goede sluiting en een gemakkelijke opening te garanderen.

3.      Gladde randen in het binnenste mechanisme

Alle onderdelen van het binnenste mechanisme van de slaapbank moeten gladde randen hebben, zodat lakens en dekens niet blijven haken of scheuren. Het is sowieso aan te raden om lakens en dekens te verwijderen als je de slaapbank weer inklapt na gebruik.

4.      Controleer matras op kwaliteit

Een kwaliteitsmatras zorgt voor een goede nachtrust en ondersteunt het lichaam bij de schouders, heupen en onderrug. Een dik matras is niet per se beter. Een dunner, beter gebouwd matras kan een betere ondersteuning bieden. Je kunt ook overwegen om een topdekmatras bovenop het matras te leggen als je op de slaapbank gaat slapen voor meer comfort.

5.      Testen

Het is altijd een goed idee om een slaapbank te testen voordat je het koopt. Probeer de slaapbank te openen en te sluiten om te zien hoe het voelt. Het mechanisme moet gemakkelijk te bedienen zijn en je moet niet veel moeite hebben om het te openen. Open de slaapbank en ga liggen om te zien hoe het matras aanvoelt.

6.      Meten

Zorg er altijd voor dat je de slaapbank opmeet voordat je tot aankoop overgaat. Vergeet niet om te weten te komen wat de afmetingen zijn als de bank helemaal open is. Denk eraan dat je evenveel ruimte nodig hebt als een bed of soms zelfs meer ruimte als het bed volledig uitgeklapt is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden