AEC info

Radiatoren voor de koude dagen

Geplaatst op

Met de koude winterdagen is het altijd fijn om het een beetje warm te hebben in huis. Het is daarom ook belangrijk om een goed werkende radiator in huis te hebben. Mocht je een nieuwe woning hebben of net een huis hebben overgekocht, is het misschien handig om eens te bekijken wat de mogelijkheden zijn wat nieuwe radiatoren betreft. Zeker als je een huis hebt overgekocht kan het zijn dat de oude radiator aan vervanging toe is. Het is namelijk wel een fijn idee dat je nieuwe radiator in elk geval weer de komende 10 jaar mee kan en je er dus geen omkijken meer naar hebt.

Soorten

Als je ervoor kiest om een nieuwe radiator aan te schaffen is het misschien wel zo handig om te weten welke soorten er zijn.

  • Paneelradiator: Dit is een vrij standaardmodel die je wellicht vaker bij woningen ziet. Deze radiator is voorzien van een paneel en een convector. Het warme water stroomt in het paneel en zorgt zo voor warmte in het huis. Je kunt de radiator herkennen aan de geribbelde voorplaat en is meestal klein en horizontaal geplaatst. Het is een ideale verwarming om onder bijvoorbeeld je raam te plaatsen.
  • Verticale radiator: Het woord zegt het al, dit is een verticale radiator waar je de afmeting enigszins zelf kunt bepalen. De radiator is meer aanwezig in het zicht, maar omdat je er ook voor kunt kiezen om naast het standaard geribbelde paneel een vlakke voorplaat kunt nemen geeft het al een veel mooier en moderne blik in je woonkamer en kun je het zelfs nog een beetje leuk aankleden.
  • Badkamer radiator: Ook zijn mooie badkamerradiators te verkrijgen. Deze radiators zijn extra handig vergeleken een standaard variant. Dit komt doordat de radiator voorzien is van meerdere buizen waar je je handdoek en washand overheen kunt hangen. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed snel droogt en dus niet nat de wasmand in hoeft, hiermee voorkom je schimmel en stank.

Afwerken met een radiatorombouw

Ben je meer dan tevreden met een standaard radiator en of werkt je oude radiator nog gewoon naar behoren, maar vind je het niet bepaald mooi in je woning staan. Dan is ook hier gelukkig een oplossing voor. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een radiatorombouw aan te schaffen. Dit tovert je radiator in een handomdraai om in een echte designradiator. Het krijgt gelijk een rustigere en modernere uitstraling. Uiteraard is dit ook een uitstekende oplossing voor radiators die versleten of verroest zijn geraakt.Heb je interesse gekregen en wil je graag meer weten? Bekijk dan de verschillende radiatoraanbiedingen die er zijn om de juiste keuzes te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden