AEC info

Ongedierte uit je huis houden

Geplaatst op

Ongedierte komt in vele soorten en maten. Of het nou gaat om muizen bestrijden of het bestrijden van insecten, ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat elk soort ongedierte binnenshuis bestreden moet worden. Je wilt je fijn voelen binnen de muren van je eigen woning en niet geconfronteerd worden met dieren van de buitenwereld. Er zijn verschillende manieren om ongedierte buiten je huis te houden en in deze blog bespreken we ze.

Zorg ervoor dat er geen ingang is voor ongedierte

De eerste stap in het tegengaan van ongedierte is om ze preventief buiten te houden. Zorg ervoor dat er geen tochtgaatjes ergens in je huis zitten, hier kan ongedierte namelijk al doorheen komen vaak. Check voor gaatjes in je muren, check ook je deuren en ramen. Soms kan er onder een deur nog het een en ander binnen komen. Wij raden ook aan om je ramen opnieuw te strippen als die niet goed is afgesloten.

Houd de keuken schoon

Een hoopje kruimels is als het vinden van een schatkist voor mieren. Zorg er dus voor dat deze schatkist niet bij jou wordt gehaald, maar ver weg van je huis en het liefst ergens buiten. Wij raden om maatregelen te nemen, zoals het aanrecht schoon houden met een nat doekje, het stofzuigen van de vloer met regelmaat en het opruimen van voedsel meteen op na gebruik.

Onderhoud je tuin

Het onderhouden van je tuin is ook belangrijk voor het buiten houden van ongedierte. Een tuin waar niet naar omgekeken wordt is namelijk een perfecte broedplek voor ongedierte. Trim bosjes en bomen rondom het huis en hark bladvuil bij elkaar en gooi het weg. Naast deze zaken is het ook belangrijk om onkruid weg te halen uit je tuin.

Eet je fruit en groente tijdig op

Net als jij vindt ongedierte groente en fruit ook lekker. Zorg er dus voor dat je deze tijdig op eet zodat het niet bederft, dan is het namelijk nog aantrekkelijker voor ongedierte. Vooral fruitvliegjes zijn hiermee te voorkomen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden