AEC info

Onderhouden van je beton ciré vloer zonder wax

Geplaatst op

Een beton ciré vloer is erg makkelijk, vooral omdat deze zo goed als onderhoudsvrij is. Veel mensen zeggen dat een beton ciré vloer nogmaals gewaxt moet worden, maar dit is meestal niet het geval. Bij goed onderhoud is een wax niet per se nodig.

Dagelijks onderhoud van beton ciré

Korrelig vuil zoals steentjes, schelpen en aarde kan krassen op je beton ciré vloer veroorzaken en kan er uiteindelijk toe leiden dat deze zijn glans verliest. Om het vuil van het beton te verwijderen, droog je de vloer dagelijks met een microvezeldoek of dweil bij kantoren. Als de vloer wat minder intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij je woning, dan is het voldoende om dit om de dag te doen.

Direct schoonmaken na morsen

Gebruik een zachte, schone dweil en schoon warm water gemengd met een mild schoonmaakmiddel om gemorste koffie, frisdrank of andere vloeistof direct schoon te maken. Hierdoor zorg je ervoor dat de vloeistof niet in je beton ciré trekt.

Verwijder hardnekkige vlekken meteen met reiniger

Gebruik een reinigingsmiddel of vlekkenverwijderaar die bij voorkeur direct op vlekken wordt aangebracht. Kies hiervoor als de vlek onverhoopt toch in je beton ciré vloer getrokken is. Laat het reinigingsmiddel een tijdje op de vlek zitten voordat je het afneemt met een vochtige doek (warm water). Laat het reinigingsmiddel absoluut niet op de vloer drogen en maak uitsluitend gebruik van reinigingsmiddel dat niet bijt.

Beton ciré naar behoefte toch opnieuw waxen

Na verloop van tijd kan je betonnen vloer wat van zijn natuurlijke glans verliezen. Om de vloer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen, kun je ervoor kiezen om de beton ciré vloer toch opnieuw te laten waxen. Kies bij voorkeur voor het bedrijf dat jouw vloer ook gelegd heeft. Deze heeft ervaring met de vloer en zo weet je dat je het beste resultaat krijgt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden