AEC info

Meer over het kopen van een huis in Arnhem

Geplaatst op

Tegenwoordig is het vinden van een geschikte woning een lastige taak. Koophuizen gaan momenteel als warme broodjes over de toonbank. Helaas is overbieden om een woning te bemachtigen vaak echt nodig. Wil je graag in Arnhem wonen of denk je erover na om in Arnhem te wonen? Lees dan snel verder! We bespreken graag wat Arnhem allemaal te bieden heeft en in welke wijken je terecht kunt. 

Algemene informatie over Arnhem

Arnhem ligt in de provincie Gelderland en is een stad en een gemeente. In Arnhem wonen er ongeveer 163.000 mensen. Arnhem grenst aan vele rivieren en wateren, namelijk de Nederrijn, de IJssel en de Sint-Jansbeek. Ook de Rijn stroomt dwars door Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog speelde Arnhem een belangrijke rol. Daarom zie je op veel plekken van de stad monumenten staan. Daarnaast is Arnhem een groene stad! Door de aanwezigheid van vele parken en door de ligging van de Veluwe tegen de stad aan. 

De nummer 1 tip voor het bemachtigen van een woning in Arnhem!

De nummer 1 tip voor het vinden van een geschikte woning in Arnhem is door een aankoopmakelaar Arnhem in te schakelen. Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en het kopen van een woning. Vaak weten aankoopmakelaars al veel eerder welke huizen er in de verkoop gaan, dan dat het bijvoorbeeld op sites zoals Funda komen te staan. Door een aankoopmakelaar heb je dus echt meer kans op het vinden van een geschikt huis. Daarnaast weet de aankoopmakelaar precies wat voor bod, realistisch is. 

De drie stadsdelen van Arnhem

Arnhem kent drie stadsdelen namelijk, Arnhem-Centrum, Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid. 

Arnhem-Centrum is de binnenstad van Arnhem en bestaat uit 8 kwartieren:

  • Rijnkwartier
  • Rozetkwartier
  • Musiskwartier
  • Korenkwartier
  • Stationskwartier
  • Eusebiuskwartier
  • 7 straatjes kwartier
  • Janskwartier

Arnhem-Noord ligt ten noorden van de Rijn. In Arnhem-Noord vind je bekende attracties zoals Koninklijke Burgers Zoo en het Nederlandse Openluchtmuseum. Ook is hier een ziekenhuis gevestigd en 2 hogescholen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ArtEz: Hogeschool voor de Kunsten. 

In Arnhem-zuid vinden zich vaak grote evenementen plaats en is de thuisbasis van de voetbalclub Vitesse. Arnhem-zuid heeft een eigen treinstation. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden