AEC info

Maak jouw interieur af met kussens

Geplaatst op

Als je jouw woning gezellig wilt maken zijn er vaak alleen een paar kussens voor nodig. Een kussentje op de bank geeft namelijk direct al een andere sfeer in huis. Het huiselijke komt erin terug en je kunt de accenten er vaak in doorvoeren. Zo wordt jouw stijl een geheel. Een van de webwinkels waar je de kussens aan kunt gaan schaffen is Knit Factory. Je komt er echter al gauw achter dat er veel keuze is. Want waar let je op? En wat gaat het beste bij jouw interieur staan? Met onderstaande tips weet je precies waar je op kunt gaan letten.

Jouw stijl laten zien

Kussens komen altijd in verschillende vormen en maten. Gebreide kussens zijn daarbij altijd een goede oplossing. Deze passen namelijk in vrijwel ieder interieur. Afhankelijk van de kleur kun je deze kussentjes zowel in een modern interieur als in een industrieel interieur neerleggen. Ze hoeven daarbij niet alleen op de bank gelegd te worden, maar kunnen ook op stoelen of zelfs een zithoek op de grond. Je bepaalt altijd helemaal zelf waar je jouw woning mee aankleedt en kunt er jouw eigen stijl mee laten zien aan iedereen die de woning betreedt.

Jouw eigen stijl ontdekken? Ga naar Knitfactory.com!

Het uiterlijk bepalen

Daarbij is het goed om te weten wat je zelf mooi vindt. Ze komen namelijk ook in verschillende patronen. Zo kun je voor een grof gebreid kussen gaan, maar ook voor heel fijn gebreid materiaal. Hierdoor krijg je weer een geheel nieuwe uitstraling. Voor de moderne interieurs kan het een goed idee zijn om de fijn gebreide kussens aan te schaffen. Echter geven de grove kussens weer een geheel ander effect, waardoor je misschien meerdere stijlen met elkaar kunt gaan mixen. Dit is vooral ideaal voor wanneer niet het hele huishouden het eens gaat zijn over het interieur.

Een kleur doorvoeren in de woning

Ook de kleur is van belang. Wanneer je hoofdzakelijk een kleur in het interieur hebt, kan het leuk zijn om een andere kleur als accent te gebruiken. Of wellicht heb je ergens al kleur zitten in de accessoires, dan is niets zo gezellig om deze ook bij de kussens te gebruiken. Op deze manier kun je zelfs de meest uiteenlopende meubelstukken met elkaar gaan verbinden. Het gaat vaak namelijk om kleine accenten, waar je een geheel nieuwe uitstraling kunt geven aan de woning. Zoek daarom ook altijd op de beste kleuren.

De afmeting van het kussen maakt het verschil

Als laatste is er nog het formaat. Ook hier zit namelijk een duidelijk verschil in. Grote kussens staan bijvoorbeeld goed op een grote bank, maar zullen een kleinere bank juist veel kleiner laten uitzien. Tevens kan de grootte ook bepalend zijn bij de andere plekken in de woning. Afhankelijk van de plaats waar de kussens komen te liggen kun je dus ook gaan spelen met de afmetingen. Ga je bijvoorbeeld voor 50×50 of juist voor 60×40? Allebei de kussens zorgen voor een huis waarin jij je thuis gaat voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden